Golovkin - Alvarez. Cei doi vor sa faca din nou spectacol

Meci de calitate la categoria semimijlocie duminica dimineata, undeva in jur de ora 04:00. In Las Vegas, Nevada, avem disputa Golovkin - Alvarez, duel pentru o "sumedenie" de centuri. Aceasta este revansa, dupa ce, acum un an, partida s-a incheiat la egalitate.
alvarez

Golovkin este omul de titan, pe care nu poti sa-l pui la pamant. Kazahul, de 36 de ani, detine centurile IBO, WBA si WBC la categoria semimijlocie, cu un record fenomenal de 38 de victorii si un egal. Interesant este ca dintre aceste 38 de succese, 34 au venit prin KO. Gennady a fost si un amator cu rezultate, cucerind medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Atena. De astfel, in intreaga sa cariera, Golovkin n-a fost niciodata pus la podea.

Ultima sa lupta a fost in mai anul acesta, contra americanului Vanes Martirosyan, pe care l-a facut KO in runda a 2-a.

Alvarez este un mexican de 28 de ani, cu un record foarte bun de 34 de victorii, doua egaluri si o singura infrangere. Iar aceasta venita in 2013, in fata lui Mayweather. Momentul sau cel mai bun a venit in urma cu 3 ani, cand l-a invins pe Miguel Cotto, dar perioada urmatoare n-a mai fost atat de stralucita.

Canelo n-a luat bataie de la nimeni, dar nici n-a incercat cu adevarat sa incerce mare lucru, avand adversari discutabili. Inainte de primul duel cu Golovkin, il invinsese pe Chavez.

Acum un an, cand cei doi s-au intalnit tot in Las Vegas, s-a incheiat egal, desi Golovkin a avut clar avantajul. S-a pozitionat mai greu in lupta kazahul, dar si cand a facut-o, a pus o imensa presiune pe Alvarez. Totusi, sa fim cinstiti, mexicanul n-a simtit-o mai mereu, chiar daca era in corzi, el fiind un excelent „counterpuncher”. A dat si el cativa pumni, insa care nu l-au clatinat pe Golovkin. Dupa runda a 4-a, kazahul a fost in control, asa ca decizia de egalitate a fost surprinzatoare. Revansa trebuia sa aiba loc mai devreme, insa Alvarez a picat un test antidrog si a fost suspendat 6 luni. Cum Gennady a mai sustinut un meci intre timp, un avantaj in plus pentru „campion”. In cea ce priveste alonja, cei doi sunt cam acolo, chiar daca kazahul este putin mai inalt. Dorinta lui Alvarez poate ca este mare, insa Golovkin chiar pare de nepus la pamant.

Pronosticuri Kerber - Keys