Meciul zilei: Germania vs Franța

Cea mai așteptată partidă a acestei prime zile de campanei din Liga Națiunilor pentru calificarea la Euro 2020 este cea dintre Germania și Franță, meci ce se va disputa de la ora 21:45 pe stadionul din Munchen, Allianz Arena. Fosta campioană mondială și cea actuală se duelează în prima partidă din League A acolo unde lupta va fi aprigă alături de Olanda.
franta

Germania lui Joachim Low a trăit poate cea mai severă dezamăgire din ultimele decenii, eliminarea de la Cupa Mondială din Rusia încă din grupele competiției a fost un adevărat șoc pentru întreaga lume fotbalistică care o vedea pe naționala din Occident și campioana mondială a acelei vremi ca fiind o nouă candidată serioasă la titlul mondial. Lucrurile s-au derulat extrem de slab pentru nemți și iată cum sunt nevoiți de această dată să nu mai repete aceleași greșeli și bineînțeles, să dea multă importanță acestei campanii întrucât o formare foarte bună a echipei poate reprezenta o șansă importantă la un nou titlu european. Joachim Low continuă alături de Germania și iată cum i se oferă credit și în aceste momente, conducerea crezând în continuare în capacitățile sale ca antrenor. Lotul de jucători a rămas și el aproape la fel ca cel din Rusia, atitudinea fiind cea care trebuie să se schimbe în rândul naționalei deoarece jucătorii Mannschaft-ului dețin valoarea necesară pentru a câștiga oricând un meci de o asemenea anvergură.

Echipa probabila Germania (4-3-3): Neuer – Schulz, Hummels, Boateng, Kimmich – Gundogan, Kroos, Goretzka – Reus, Werner, Muller

Franța lui Didier Deschamps a spart gheața în 2018 și iată cum reușește să se încoroneze regină a lumii la Moscova, câștigând Cupa Mondială după aproximativ 20 de ani, atunci triumfând chiar la mondialul din Franța 98. Cocoșii galici nu au avut o fază a grupelor extraordinară, dar iată cum valoarea și experiența jucătorilor și-a spus cuvântul, demonstrând până în ultimul act că merită să ridice deasupra capului trofeul de campioană mondială. Se știa încă de la început faptul că lotul acesta de tineri ar putea oricând să clacheze sau chiar să dea lovitura, reușind să bifeze cea de a doua variantă, fiind pe deplin aplaudată de întreaga lume pentru performanța reușită. În această zi pornesc la drum pentru un cu totul alt trofeu, cel european de această dată, cel pe care l-au ratat în urmă cu 2 ani chiar în Franța. Cu un lot identic față de cel din Rusia și cu o parte din jucători care și-au intrat în ritm ușor ușor, traseele de joc și atitudinea echipei ar trebui să se înfățișeze ca în jocurile de la mondialul din vară.

Echipa probabila Franta (4-4-2): Areola – Mendy, Umtiti, Varane, Pavard – Matuidi, Kante, Pogba, Mbappe – Griezmann, Giroud

Ultimele trei dueluri între cele două naționale s-au soluționat cu victorii în două rânduri pentru francezi, scor 2-0, și un egal la Koln, scor 2-2. Cred că și de această dată, naționala lui Deschamps nu va pierde pe Allianz Arena dacă Franța nu va intra pe teren cu gândul că este campioană mondială deoarece tocmai această atitudine ar putea să o îngroape pe Allianz Arena mai ales că va avea în față o națională care dacă prinde o zi magnfică poate să înregistreze un scor istoric. Voi miza astfel pe un meci cu goluri în ambele porți, și bineînțeles pe un rezultat de egalitatate la finalul partidei.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș