Fnatic - Team Serenity. Chinezii se afla la prima experienta internationala

Luni noaptea, undeva in jur de ora 02:00, avem partida Fnatic - Team Serenity, din lower-bracket-ul TI8. Amandoua echipele au supravietuit fazei grupelor, insa cine pierde acest BO1 nu va avea ocazia sa lupte mai departe pentru trofeu.

Fnatic a inceput sa aiba mai mult succes odata cu venirea lui Universe in echipa, lucru care era totusi de asteptat, deoarece vorbim despre un castigator de TI. Envy si echipa au luat locul 4 atat la ESL One Katowice, cat sl la ESL One Birmingham, iar la The Summit 9, fix inainte de venirea spre Vancouver, a ocupat pozitia secunda, pierzand finala cu EG, 0-3.

In grupe, a ocupat locul 5 in asa numita „grupa a mortii”, avand 7 victorii si 9 infrangeri. Tinand cont de faptul c-a avut castig de cauza intr-o singura serie, cu VGJ. Thunder, poate ca nu este atat de rau. Ca de obicei, drafturile au fost facute pentru late-game, iar noi am avut parte de meciuri lungi atunci cand a fost implicata Fnatic.

Team Serenity ne-a uimit pe toti castigand calificarile din China si ajung la TI. Cel putin pentru publicul din Europa, jucatorii din Serenity reprezinta o enigma. Mai ales ca n-au obtinut niciun rezultat pe plan international pana la TI8.

Dar debutul la Vancouver chiar i-a determinat pe toti sa-i ia in serios. Vorbim despre egaluri in prima zi cu Secret si VP. Serenity a incheiat pe locul 7 in grupa B, dar a trait periculos, castigand ultima serie, 2-0 cu paiN, pentru a se asigura ca nu paraseste competitia inca dupa faza grupelor.

Team Serenity n-are un raspuns clar daca pierde early-game, am vazut asta in toate meciurile cedate de chinezi. In schimb, Fnatic il are pe Envy, cel care are acest talent sa traga de meciuri pana cand acestea depasesc 50 de minute. Asa ca nu ma astept la o partida scurta, ci la una stransa, ce va trece de jumatate de ora. Insa in acel punct, cand executiile conteaza mai mult, experienta va fi de partea celor de la Fnatic. Este un BO1, se joaca pe scena de la Vancouver, in fata spectatorilor, iar emotiile vor fi evidente pentru cei de la Serenity. Toata treaba este ca Fnatic sa nu piarda foarte rau early-game-ul, pentru ca reveni in partea a doua a jocului. Ar insemna si sa nu le dea Tiny celor de la Serenity, insa ramane de vazut cum va fi abordat draft-ul.

Pont Pandurii Konta - Barty