EG - Team Secret. Secret inca asteapta un rezultat notabil la TI

Marti seara, nu inainte de ora 23:00, avem disputa EG - Team Secret, din upper-bracket. Un duel echilibrat la prima vedere, doar ca americanii au dovedit o forta incredibila in grupe.

EG a facut niste miscari importante de roster in urma cu mai putin de 3 luni, in organizatie facandu-si aparitia Fly si S4. In acelasi timp, SumaiL si-a recapatat pozitia de pe care a iesit campion TI cu EG in 2015. Calificarea pentru Vancouver n-a fost usoara, insa chiar inainte de deplasarea spre Canada, EG si-a trecut in palmares un nou trofeu, The Summit 9.

A terminat faza grupelor cu 13-3, cedand o singura serie, cu Liquid, infrangere ce i-a costat in cele din urma primul loc in grupa. Dar americanii au avut un joc extrem de solid, dovada si faptul ca cele mai multe victorii au venit intre 30 si 40 de minute, in middle-late game. Asta inseamna un draft bun, plus un early-game deseori castigat.

Team Secret a ramas cu acelasi roster de un an de zile, poate putin surprinzator pentru o formatie ce n-a mai avut stabilitate de foarte multa vreme. Insa si rezultatele au ajutat – DreamLeague 8 si 9 castigate, Captain’s Draft 4.0 castigat, prezente la toate turneele importante.

Puppey si co. s-au clasat pe locul 3 in grupa B, cu 8 victorii si 8 infrangeri. Un traseu complicat, in care Secret a avut nevoie si de un tiebreak cu Newbee si Optic pentru a ajunge in upper-bracket. Au fost rezultate contradictorii in grupa, de la 1-1 cu VP la 1-1 cu paiN (echipa eliminata dupa aceasta faza incipienta).

Faza grupelor a trecut, acum incepe o cu totul alta competitie. Insa nu avem cum sa ignoram faptul ca EG, alaturi de Liquid si VGJ.Storm, a avut niste evolutii excelente. Secret a avut probleme in late game, castigand, in general, meciurile sub 30 de minute sau cele abia trecute de aceasta margine. I-am vazut priotizand WK, insa contra celor de la EG, care au jucat destul de des Weaver si pot sa o faca si cu PL, nu cred ca-i va avantaja aceasta strategie. Este un BO3, asa ca in cazul unui past gresit, EG va avea ocazia sa-si revina. Este insa un roster mult prea experimentat si valoros ca sa se incurce in aceasta faza a competitiei, chiar daca vorbim despre un adversar de acelasi tier.

Pronosticuri Celtic - Rosenborg