Dinamo Zagreb - Osijek. Oaspeții au șansa lor în această deplasare.

Ziua de vineri deschide o nouă etapă în fotbalul croat care cu siguranță va oferi publicului un spectacol desăvârșit în acest sfârșit de săptămână. Jocul care deschide ridică cortina rundei cu numărul 4 este cel dintre Dinamo Zagreb și Osijek, meci programat de la ora 21:00 pe stadion Maksimir. Cele două formații au început excelent acest sezon, iar fiecar speră să continue seria pozitivă și după această seară.

Dinamo Zagreb, campioana sezonului trecut, este cotată cert cu prima șansă la victorie datorită multor aspecte ce țin de experiența lotului, valoarea individuală a jucătorilor sau terenul propriu. Campioana nu a debutat cum s-ar fi gândit în noul sezon, mai ales că venea după un succes extrem de important în UCL, în fața celor de la Beer Sheva. Croații au reușit să treacă în dublă manșă de israeliți, continuând astfel în turul trei preliminar, fază eliminatorie pe care a reușit să o depășească în urma unor victorii în fața celor de la Astana care au propulsat clubul croat până în play-off-ul UCL. În campionat cum am amintit, Dinamo Zagreb nu a câștigat prima rundă chiar de pe teren propriu contra celor de la Rudes, scor 1-1, dar au urmat două victorii contra celor de la Istra, scor 3-0, și Slaven Belupo, scor 2-1 care cu siguranță i-a făcut pe jucătorii croați să își revină.

Osijek, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la Dinamo Zagreb cu gândul să continue seria pozitivă de rezultate. Echipa antrenată de la margine de croatul Zekic nu a reușit să debuteze cu dreptul în această nouă campanie de calificare pentru grupele UEL, pierzând fiind eliminată destul de rapid de Rangers, formația scoțiană care însă a avut destul de mult noroc în fața croaților.Osijek a avut numeroase șuturi care din păcate nu au fost cadrate pe spațiul porții, și se vede nevoită să încerce din nou abia anul viitor. Osijek a reușit să debuteze în campionat cu o victorie extrem de importantă în fața celor de la Hajduk Split, scor 4-1, urmând apoi să se mai impună în celălalte două partide, contra celor de la Rudes cu un 3-2, și în fața Istrei, scor 3-0 chiar în weekendul precedent, având astfel un moral excelent înaintea deplasării la Zagreb.

Cota la victorie este clar în favoarea campioanei care are toate atuurile să reușească victoria în această seară, dar rămâne de văzut dacă fotbaliștii croați vor avea atitudinea care trebuie în fața celor de la Osijek, o formație care a început noul sezon într-un mod extraordinar. Tocmai acest lucru ar trebui să le dea speranțe mari oaspeților, mai ales că în ultimele deplasări de la Zagreb, aceștia au reușit să marcheze în poarta lui Dinamo, fiind aproape de fiecare dată de a obține punct sau puncte. Voi miza astfel pe un gol marcat și în această seară de Osijek, și implicit pe un rezultat de egalitate la finalul jocului.