Bosnia și Herțegovina - Austria. Moral excelent pentru Dzeko&Co

Singurul duel din Nations League B este cel dintre Bosnia Herțegovina și Austria ce se va disputa de la ora 21:45 pe stadionul de la Zenica. Cele două selecționate primesc din partea caselor de pariuri cam aceleași cote la victorie, fiind destul de greu de anticipat rezultatul în această seară înafară de cel de egalitate pe care îl preconizează majoritatea specialiștilor.
bosnia

Bosnia și Herțegovina a reușit să debuteze cu dreptul în Liga Națiunilor, iar acest lucru are să conteze enorm în această seară deoarece albaștrii au șansa să se aproprie cu pași repezi către o campanie de calificare relativ mai ușoară, dar doar pe hârtie ce-i drept. Bosniecii s-au impus în deplasarea din Irlanda de Nord, scor 1-2, și iată  cum victoria de la Zenica ar putea să o aproprie foarte mult către titlul de câștigătoare a Ligii B. Jocul prestat pe tărâmul britanic însă nu a fost deloc conform așteptărilor, deși majoritatea se gândeau la un stil bazat pe zona de contraatac, lucru ce s-a și întâmplat dacă stăm să privim la golurile reușite de către bosnieci. Cu o posesie de 33% și doar 3 șuturi pe poartă dintre care 2 s-au transformat în gol, comparativ cu statisticle adversarului, Bosnia s-a dovedit a fi o selecționată extrem de eficientă care însă trebuie să aibă o cu totul altă față la Zenica dacă își dorește să nu anuleze victoria din Irlanda de Nord.

Austria nu prea s-a mai simțit în centrul atenției europene care a stat să își relanseze din nou supremația europeană după o așteptare destul de mare pentru această Ligă a Națiunilor. Calificarea la CM nu s-a realizat datorită unei campanii extrem de slabe care nu le-a dat nicio șansă austriecilor că pot ajunge în Rusia, dar cunoscând faptul că acel bilet putea fi o pălărie prea mare pentru roș-albi, aceștia vor încerca să aibă o campanie mult mai bună pentru CE din 2020. Austriecii sunt motivați că pot reuși acest lucru, iar cu siguranță acest lucru ar trebui observat încă de la debutul în Liga Națiunilor. Aceștia se află la primul joc, iar deplasarea de la Zenica spre Austria să fie parcursă cu zâmbetul pe buze după terminarea jocului. Recent au câștigat o partidă amicală în fața suedezilor, scor 2-0, lucru ce va conta destul de mult la moralul fotbaliștilor de sub comanda lui Foda.

Dzeko în tabăra gazdelor și Alaba în cea a oaspeților reprezintă MVP-urile acestei seri, iar cu siguranță acest lucru se va observa cu ochiul liber, dar fără o putere de grup victoria nu va veni. De aceea, voi miza pe un rezultat pozitiv al naționalei bosniece care vine după o partidă oficială încheiată cu o victorie, iar acest lucru poate fi decisiv în această seară.