Birmingham - Swansea. Start excelent pentru lebedele negre.

Campionatul în eșalonul secund din Anglia continuă și în acest sfârșit de săptămână, deschizând etapa cu numărul 3 în această zi de vineri cu o singură partidă pe afiș. Este vorba de jocul dintre Birmingham și Swansea, programat de la ora 21:45 pe St. Andrew Stadium. Cele două formații au debutat destul de diferit în acest sezon, gazdele nereușind până acum să obțină nicio victorie, în timp ce lebedele negre au acumulat până acum două victorii.
Southampton - Swansea

Birmingham, gazda acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la victorie datorită începutului slab de sezon pe care îl prezintă, a lotului ușor inferior din punct de vedere valoric, dar mai cu seamă din cauza jocului pe care l-a prestat în aceste două etape. Formația condusă de la margine de englezul Monk a disputat până în acest moment două partide din care a reușit să scoată un singur punct. A debutat cu un egal extrem de spectaculos contra celor de la Norwich, partidă încheiată cu scorul de 2-2, victorie ratată la mustață în ultimul minut de joc. Săptămâna trecută s-a deplasat la Middlesborough, pierzând cu scorul de 1-0 în fața alb-roșilor, destul de nemeritat dacă judecăm după statistica observată la finalul partidei. La mijlocul acestei săptămâni a fost eliminată și din Carabao Cup de către Reading, scor 2-0, având astfel un moral destul de slab înaintea jocului din această seară.

Swansea, oaspetele acestei partide, vine pe St Andrew Stadium să continue seria pozitivă de rezultate pe care o deține în acest moment, fiind de altfel cotată cu prima șansă în această seară datorită acestui fapt, dar mai cu seamă datorită lotului pe care îl prezintă în acest sezon de Championship, fiind de departe o favorită la promovare. Formația condusă de la margine de englezul Potter a retrogradat din nefericire pentru fani sezonul trecut, pe bună dreptate de altfel, realizând un campionat extrem de slab și având nevoie de o reconstrucție solidă la nivelul lotului, oportunitate în ghilimele care a venit tocmai în acest sezon, primind biletul către Championship. Lebedele negre nu au căzut prea tare din acest punct de vedere și sunt conștiente că pot reveni chiar anul viitor pe prima scenă dacă prestațiile din acest sezon le va permite acest lucru. Debutul a fost unul excelent în Championship, câștigând pe terenul celor de la Sheffield Utd cu 1-2, victorie urmată de un alt succes în fața celor de la Preston, scor 1-0, chiar weekendul trecut, plecând astfel spre Birmingham cu un moral excelent.

Jocul prestat de cele două formații a fost relativ consistent în acest început de sezon, Birmingham ratând multe oportunități de a marca și făcând multe greșeli copilărești, în timp ce Swansea s-a comportat extrem de pragmatic în majoritatea momentelor, gestionând foarte bine șansele de gol, și având în spate o apărare care și-a făcut treaba extrarodinar. Meciul din această seară rămâne deschis oricărui rezultat, mizând astfel pe un joc cu cel puțin 2 goluri, ambele având mari șanse să marcheze.

Pronosticuri Stuttgart - Dusseldorf