Basel - Grasshoppers. Început slab de campionat pentru ambele formații.

Runda cu numărul 3 se deschide în această zi de sâmbătă cu două jocuri care vor avea destui urmăritori, fotbalul spectacol fiind principalul motiv pe care se vor baza aceștia. O partidă care poate fi de o asemenea natură este cea dintre Basel și Grasshoppers, două echipe emblemă ale fotbalului elvețian se vor confrunta de la ora 20:00 pe St.Jakob-Park, fiecare luptând pentru prima victorie din acest sezon.
Thun - Grasshoppers

Basel, gazda acestei partide, este favorita caselor de pariuri, dar acest lucru fiind bazat pe calitatea fotbaliștilor și a faptului că va deține terenul propriu. Majoritatea jucătorilor au plecat de la clubul elvețian în vară,lăsând multe posturi descoperite din punct de vedere valoric, lucruri care se observă în partidele recent disputate. Basel a debutat cu o înfrângere în campionat chiar pe teren propriu contra celor  de la St.Gallen, scor 1-2, iar vicecampioana simte că va avea mult de tras în acest sezon. În ultima partidă au remizat pe terenul celor de la Xamax, iar victoria încă așteaptă pentru roș-albaștrii. Recent au fost eliminați destul de drastic de către cei de la PAOK, astfel că se văd nevoiți să lupte doar pentru campionat și meciurile din UEL.

Grasshoppers, oaspetele acestei dispute, vine pe terenul celor de la Basel pentru a rupe blestemul începutului de sezon și să marcheze în poarta vicecampioanei. Grasshoppers a debutat cum nu se putea mai prost în noul sezon, pierzând ambele jocuri. Într-adevăr, adversarii au fost dintre cei mai buni pe care îi putea întâlni în aceste prime etape. Young Boys și apoi Zurich au lovit echipa germanului Fink fără niciun punct în buzunar, fiind nevoită să se redreseze tocmai contra unei alte forțe a fotbalului elvețian. Jocul nu funcționează deloc bine mai ales că este început de campionat, iar situația de la club nu este tocmai roz. Ambiția poate fi arma în aceste momente, mai ales că fotbaliștii lui Grasshoppers nu trebuie să se lase intimidați ci din contră, să profite de forma slabă a vicecampioanei, fiind biletul lor spre revenirea la o atmosferă mai feerică.

Este șansa ambelor formații să reușească remontada pentru a evada din această groapă de rezultate negative. Atât Basel cât și Grasshoppers trebuie să depășească această perioadă, dar acest lucru este posibil numai prin ambiție și dăruire, elemente ce au dispărut din spiritul celor două echipe. Cred totuși că Basel are mai mari șanse privind și la lot, dar cu siguranță tabela va arăta cel puțin 3 goluri.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana