Meciul zilei: Anglia vs Spania

Duelul serii din Liga Națiunilor este cel dintre Anglia și Spania, două selecționate extrem de valoroase ale fotbalului european ce se vor înfrunta pentru aș adjudeca toate cele trei puncte puse în joc. Partida are să înceapă de la ora 21:45 și va putea fi urmărită la Londra pe Wembley Stadium.
anglia spania

Anglia debutează în această Ligă a Națiunilor tocmai pe teren propriu și chiar în fața unei foste campioane mondiale și europene din urmă cu câțiva ani. Englezii simt că și de această dată lucrurile se vor derula în favoarea acestora, și chiar să mai bifeze încă o participare la un turneu final, fiind totuși obligați pe de altă parte să ducă tradiția mai departe. Naționala lui Southgate a simțit o reconstrucție totală înainte de campania de calificare pentru CM 2018 și iată cum de atunci și pănă în vara acestui an s-a simțit o schimbare totală la această selecționată care pare să își fi găsit succesul. Anglia a reușit să ajungă din nou într-o semifinală de Campionat Mondial, fiind eliminată din nefericire de către croați, dar britanicii nu se vor da bătuți și vor continua să realizeze asemenea performanțe și în continuare, mai ales că lotul de jucători rămâne tânăr o bună bucată de vreme. Sterling și Lallana sunt singurii jucători absenți pe care Gareth Southgate nu se va putea baza în această super confruntare.

Spania se deplasează la Londra pentru super partida contra Angliei pe care speră să o învingă de altfel în acest debut în Liga Națiunilor. Naționala iberică are multe de demonstrat mai ales după un turneu final în care nu a reușit mai nimic bun, deși reușind să  iasă din grupe, lucrurile au stat destul de rău pentru iberici și iată cum părăseau competiția extrem de rapid datorită Rusiei. Schimbarea lui Lopetegui înaintea turneului final a fost o mișcare deloc inspirată de către șeful federației spaniole care și-a recunoscut vina, trebuind să îl lase pe antrenorul spaniol până la disputarea câtorva patide oficiale și nicidecum să fie demis înaintea start-ului cele mai prestigioase competiții din lume. Retragerea lui Iniesta, Pique și David Silva va scădea foarte mult valoarea aacestei naționale, dar Luis Enrique, fostul antrenor al Barcelonei, are încredere în Isco sau Asensio că vor putea fi cât se poate de maturi și eficienți în pase la acest nivel și în acest moment.

Fiind un duel între două selecționate care întotdeauna s-au luptat pentru cucerirea unui trofeu de o asemenea anvergură europeană, cu siguranță că datele problemei nu se vor schimba de această dată, și vom asista pe Wembley la un spectacol din partea ambelor naționale. De aceea, voi miza pe un rezultat în care ambele echipe vor reuși să marcheze, și chiar Anglia să reușească să se impună dacă spiritul albilor se va regăsi și în această seară.

Pronosticuri Torino - Napoli