Adrian Mutu vrea la Euro 2016


Adrian Mutu vrea la Euro 2016
Adrian Mutu vrea la Euro 2016


Adrian Mutu a acceptat să revină în Liga 1, la ASA Târgu Mureş, pentru că îşi doreşte foarte mult să joace la Campionatul European din Franţa. În India, la FC Pune City, atacantul avea şanse foarte mici de a fi selecţionat la echipa naţională de Anghel Iordănescu. Deşi a mai avut oferte din Australia şi Japonia, „Briliantul” a decis să se întoarcă în campionatul României, să se pregătească şi să joace bine la gruparea târgumureşeană.

Adrian Mutu:Aş minţi dacă as spune că Euro nu e un obiectiv mare pe care îl am şi la care mă gândesc, dar vom vedea ce va fi, important este să mă pregătesc bine şi să joc bine. Pentru mine să joc la Euro ar fi realizarea unui obiectiv pe 2016. Am vorbit cu domnul Iordănescu, apteaptă să mă vadă şi apoi va decide, e treaba dânsului. Mi se pare o grupă grea, Albania nu mai e ce a fost, dar dacă toţi jucătorii vor fi în formă şi vom juca aşa cum trebuie, vom avea un cuvânt de spus. La meciul de deschidere va fi o presiune mai mult pentru Franţa, sper să facem o surpriză. Nu m-a motivat exemplul lui Marica. Mă bucur pentru el că şi-a găsit o echipă şi sper să prindă Campionatul European. Va fi un duel la distanţă cu Marica, după cum îl cunosc, sper să fie în beneficiul ambelor echipe. Sper să putem să ridicăm nivelul Ligii 1, să arătăm oamenilor că experienţa pe care o avem din străinătate va servi celorlalţi„.

Lotul echipei ASA Târgu-Mureş a plecat azi în Antalya, unde va efectua un stagiu de pregătire până la 4 februarie. Mutu va semna contractul cu ardelenii, după care va pleca în Turcia, pentru a se antrena alăturii de noii săi colegi.

La echipa naţională Mutu are 77 de meciuri şi 35 de goluri. Jucătorul nu a evoluat la un Campionat Mondial, dar a prins totuşi un turneu final, Euro 2008.