Wisla Krakow - Arka Gdynia. Oaspeții sunt pe val.

În acest weekend se continuă prima etapă din fotbalul polonez care își deschide porțile cu o serie de partide destul de interesante în această zi de sâmbătă. Una dintre ele este cea dintre Wisla Krakow și Arka Gdynia, duel ce este programat de la ora 19:00 pe stadionul Henryka Reymana. Ambele formații își doresc să debuteze cu dreptul în noul sezon, oaspeții având totuși moralul ridicat după câștigarea Supercupei în urmă cu o săptămână chiar în fața campioanei, Legia.
Arka Gdynia - Korona Kielce

Wisla Krakow, gazda acestei runde, pornește cu prima șansă conform caselor de pariuri datorită terenului propriu și a faptului că deține un lot mai valoros. Echipa lui Carillo a încercat anul trecut să ocupe un loc de UEL, dar din păcate lipsa de experiență în jocurile cu încărcătură emoțională mare au fost cedate în favoarea adversarilor, terminând play-off-ul la 5 puncte de ultima poziție europeană. Anul acesta, planurile rămâne identice, dar tactica cu siguranță va fi cea câștigătoare. Perioada de pregătire a fost cu plusuri și minusuri, acest lucru fiind observabil în jocurile disputate în amicale, înfrângeri sau victorii care cât de cât l-au ajutat pe antrenorul spaniol să definitiveze lotul. Rămâne de văzut dacă dorința fotbaliștilor va fi pe măsura așteptărilor publicului.

Arka Gdynia, oaspetele acestei partide, se deplasează pe Henryka Reymana cu gândul să lege după succesul din finala Supercupei încă o victorie. Prima rundă va fi extrem de dificilă pentru formația lui Smolka care va întâlni un adversar extrem de greu, mai ales că va juca pe terenul acestuia. Arka este cotată cu a doua șansă la câștigarea meciului, dar acest lucru nu este chiar atât de relevant dacă privim la jocul prestat în urmă cu o săptămână de galbeni. Formația antrenorului polonez a șocat întreaga țară prin dezinvoltura arătată în cele 90 de minute, zecarul Zarandia, 22-ul Janota și 90-ul Bogdanov reușind să își treacă numele pe lista marcatorilor, și implicit prin golurile lor să aducă trofeul în vitrina clubului din Gdynia. O egalitate destul de mare între o formație care anu trecut abia reușea să scape de retrogradare și campioana en-titre în Polonia, lucru ce este de admirat și aplaudat.

Cele două formații au creat întotdeauna spectacol pe oriunde s-au întâlnit, partidele din sezonul trecut aducând 9 goluri, un număr destul de mare de goluri. Nu se știe cât de puternică va fi dorința de afirmare chiar în prima etapă și care vor fi aspirațiile fotbaliștilor în primul joc, tactica și forma fiind încă în formare. Rămâne de văzut dacă vor avea încărcate bateriile. Cred totuși că vor marca ambele deoarece după jocurile disputate în amicale, problemele din defensivă cu siguranță nu au fost rezolvate într-un timp atât de scurt.

 

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana