Legia Varșovia - Arka Gdynia. O reeditare a finalei Cupei.

În seara aceasta de la ora 21:00 are loc Super Cupa Poloniei, Legia Varșovia și Arka Gdynia urmând să se lupte pentru obținerea trofeului. Este clară diferența de valoare dintre cele două formații, dar cu siguranță vom avea o partidă interesantă mai ales că este un joc cu trofeul pe masă unde fiecare deține șansele cuvenite.

Legia Varșovia, campioana en-titre în fotbalul polonez, are toate șansele să înceapă noul sezon cu un trofeu în vitrina clubului. Aceasta are să se lupte contra formației Arka pentru Super Cupa Poloniei. Echipa din Varșovia deține toate armele necesare pentru a cuceri acest trofeu, dar rămâne de văzut ce atitudine vor avea băieții lui Dean Klafuric. După o pregătire extrem de dură realizată de antrenorul croat unde jucătorii săi s-au descurcat de minune atât din punct de vedere fizic cât și tactic, acest lucru observându-se prin victoriile obținute în amicale. Recent a debutat în preliminariile UEFA Champions League contra formației din Irlanda, Cork City, reușind să câștige partida cu scorul de 0-1 și luând o opțiune serioasă pentru calificare. Legia deține o statistică extrem de interesantă de cca 9 jocuri fără înfrângere și cred că acest parcurs se poate prelungi dacă va reuși să își impună stilul de joc.

Arka Gdynia, cealaltă formație care va candida la Super Cupa Poloniei, are această șansă prin faptul că a reușit să joace finala Cupei contra Legiei, și pentru că aceasta a reușit să câștige atât titlul cât și cupa, echipa care este îndreptățită să joace finala pentru Super Cupă este tot formația din Gdynia. Aceasta a uimit fotbalul polonez prin prezența ei în ultimul act al Cupei, iar acest lucru are să continue prin participarea în finala trofeului de început al noului sezon de campionat. Arka a reușit să se salveze de la retrogradare, astfel că va avea ocazia să se lupte din nou de la egal la egal cu formații ca Jagiellonia sau Lech Poznan. Pregătirea de vară nu a fost extraordinară pentru clubul din Gdynia deoarece rezultatele obținue în amicale nu au fost foarte bune, dar acest lucru nu poate caracteriza jocul acestei formații.

Ambele formații dețin șanse pentru cucerirea trofeului, dar cred că Legia are cu siguranță o clasă peste formația din Gdynia, mai ales că forma în care se află în acest moment băieții lui Dean Klafuric și faptul că a reușit să debuteze într-o cupă europeană cu o victorie, le ridică moralul extrem de mult pentru a izbuti să aducă Super Cupa în Varșovia.

Pronosticuri Astra - Gaz Metan Mediaș