Korona Kielce - Legia. Campioana trece prin momente dificile.

Două meciuri ne oferă etapa cu numărul 2 din campionatul Poloniei în această zi de sâmbătă, destul de interesante de altfel dacă privim la echipele care se vor confrunta. Korona Kielce și Legia Varșovia este jocul care închide ziua, programat de la ora 21:30 pe Kolporter Arena. Lucrurile nu stau bine deloc pentru niciuna dintre echipe, mai ales pentru oaspeți care au un început de sezon competițional, dar și european extrem de slab.

Korona Kielce, gazda acestei partide, pleacă cu șanse egale la victorie la fel ca adversara sa. Formația condusă de pe bancă de antrenorul italian Lettieri a reușit să debuteze pozitiv să spunem așa în noul sezon, remizând în primul joc contra celor de la Gornik, o formație care an de an a creat mari probleme mai ales pe teren propriu, Korona fiind de altfel câștigată destul de mult în urma acestui rezultat. Jocul a decurs extrem de bine pentru echipa gazdă din această seară, nu mai puțin de 21 de ocazii, cu finalizare la poartă în număr de 8 și foarte mult ghinion care speră să nu îi mai urmărească pe fotbaliștii antrenorului italian și în următorul meci. Cu o astfel de reprezentație, extrem de solidă și foarte tăioasă pe contraatac, Korona Kielce nu are cum să nu scoată un rezultat măcar la fel de pozitiv ca în cel precedent.

Legia Varșovia, oaspetele acestei dispute, pleacă la casele de pariuri șanse egale ca și adversara, dar la finalul partidei speră să aibă câștig de cauză. Echipa antrenată de croatul Klafuric traversează poate cel mai slab început de sezon competițional, dar și european, suferind extrem de mult pe faza defensivă. După pierderea trofeului Supercupei Poloniei în fața celor de la Arka cu scorul de 2-3, Legia s-a chinuit destul de tare și în turul precedent din UCL în fața  celor de la Cork City deși a reușit să o elimine cu un scor relativ mare. În prima etapă a acestui sezon din Polonia, fotbaliștii croatului s-au făcut de râs pe teren propriu, pierzând în fața celor de la Zaglebie cu scorul de 1-3, și astfel au declanșat o stare de neliniște la club. Tragicul nu se termină aici, Spartak Trnava reușește să câștige chiar în Polonia prima manșă de calificare din UCL cu scorul de 2-0, iar cu siguranță fotbaliștii Legiei vor avea mult de tras pentru a repara această situație în care au intrat.

Oaspeții speră la un rezultat pozitiv în această seară deși le va fi extrem de greu deoarece pe terenul celor de la Korona Kielce este destul de greu de câștigat, cu toate că 3 din ultimele 4 meciuri disputate pe acest stadion au fost adjudecate prin victoria Legiei. Cred totuși că echipa gazdă nu va pierde în această seară și va reuși să marcheze măcar de două ori în poarta verzilor dacă vor avea aceeași reprezentație ofensivă ca în partida cu Gornik.