Jagiellonia - Lechia. Vicecampioana debutează pe propria arenă.

Se dă start-ul unui nou sezon în Polonia, iar publicul european din colțurile Europei așteaptă cu interes să vadă același spectacol ca în campionatul trecut. Primul joc ce deschide noul sezon de Ekstraklasa este cel dintre Jagiellonia și Lechia programat de la ora 21:30 pe stadionul Miejski. Cele două formații sunt total opuse dacă judecăm după campionatul încheiat, gazdele luptându-se pentru campionat, în timp ce oaspeții pentru evitarea retrogradării. Șansele în prima etapă le dețin ambele formații, dar cu siguranță diferența de valoare se va face în cele din urmă.

Jagiellonia, vicecampiona Poloniei, pornește cu prima șansă în primul duel al noului sezon, acest lucru fiind datorat terenului propriu și al lotului mult mai valoros decât al adversarei. Echipa condusă de la margine de antrenorul Mamrot a reușit să se luptă până în ultima etapă pentru un titlu mult visat de suporterii Jagielloniei, dar neputința și lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Anul acesta lucrurile speră să fie diferite pentru favoriții lor care cu siguranță vor știi să abordeze mai bine play-off-ul. Jagiellonia a traversat o campanie de pregătire cu plusuri și minusuri, reușind să câștige doar 2 jocuri și să piardă alte 3. Printre victorii se numără și cea cu 4-1 în fața dinamoviștilor, dar și înfrângerea în fața clujenilor cu scorul de 0-3.

Lechia, oaspetele acestei partide, se deplasează pe terenul Miejski cu gândul să pornească cu dreptul în lupta pentru participarea în play-off. Formația poloneză condusă de la margine de Stokowiec a ratat șansa sezonul trecut să se bată pentru primele locuri, astfel că a ajuns în a doua jumătate a clasamentului, dar reușind în cele din urmă să nu retrogradeze. Lechia rămâne o formație care încearcă să facă tranziția cât se poate de eficient între cele două compartimente, majoritatea partidelor balansându-se între scoruri de egalitate sau victorii și respectiv înfrângeri la limită. Perioada de pregătire a adus o multitudine rezultate, succesuri contra echipelor din țara natală, dar și câteva partide negative contra echipelor cu experiență din Europa.

Conform caselor de pariuri, formația gazdă are prima șansă la câștigarea partidei, dar rămâne de văzut în ce mod se va implica echipa lui Mamrot, și care va fi atitudinea fotbaliștilor din teren. Jagiellonia rămâne totuși o echipă extrem de bună pe teren propriu, iar cu siguranță va reuși să debuteze cu dreptul în prima partidă a noului sezonu, mari șanse având să vedem un joc chiar cu 3 reușite.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg