Zhang - Begu. Jocul asiaticei este putin subestimat

Joi, de la ora 18;30, avem partida Zhang - Begu, din turul doi de la Roland Garros. Irina vine dupa un meci maraton in runda inaugurala, asa ca nu stiu daca mai are capacitatea fizica sa mai treaca de inca un tur.
Begu

Zhang este o chinezoaica de 29 de ani, clasata pe locul 27 WTA. Are doua titluri importante in cariera, ambele venite la Guangzhou (CHI), in 2013 si 2017. In ultimele trei sezoane a fost o prezenta constanta in top 50.

Fara un start foarte bun de stagiune, Shuai a facut sferturi de finala la Budapesta si Acapulco. Dar cel mai bun rezultat a venit la Praga, semifinala pierduta cu Kvitova. In primul tur, a invins-o pe Kucova (SVK), scor 6-0, 7-5.

Begu se afla pe locul 40 WTA, dupa un start de sezon destul de bun, cu semifinala la Shenzhen (CHI), insa continuarea a fost dezamagitoare, aproape ca de obicei.

La Australian Open n-a fost capabila sa treaca de runda a doua, dar la St Petersburg a facut totusi „optimi”. La Indian Wells a parasit competitia in turul doi, iar la Miami a cedat din runda inaugurala. La Istanbul, unde a ajuns in semifinale, a practicat un tenis frumos, insa la Madrid, Roma si Nurnberg si-a facut destul de repede bagajele. In runda inaugurala la Paris, a trecut de Schmiedlova (SVK), scor 6-4, 5-7, 9-7.

Nu ne mira deloc ca Irina a jucat iar trei seturi. Insa pe mine m-a mirat putin c-a avut taria de caracter sa revina de la 2-5 in decisiv. Meciul a durat 3 ore si 21 de minute si a fost extrem de dur din punct de vedere psihic, dar si fizic. A avut Begu timpul necesar sa se refaca? Spre deosebire de multe sportive din China, Zheng loveste destul de puternic, pe langa plasat, asa ca Irina trebuie sa fie la punct din punct de vedere fizic. Va fi complicat sa vedem inca un meci imens din partea ei, asa ca am sa aleg sa merg pe mana asiaticei.

Pont Pariuri Belgia - Olanda