Zanevska - Cirstea. Sorana nu are voie sa ne dezamageasca

Joi, de la ora 18:00, avem partida Zanevska - Cirstea, din optimile de finala de la Bucuresti. Devine Sorana a doua jucatoare din Romania calificata in "sferturi"?

Zanevska a cucerit 12 titluri ITF in cariera, insa niciodata n-a reusit sa patrunda in prima suta mondiala. Momentan, se gaseste pe locul 166 WTA. Belgianca de 24 de ani rar participa la turneele majore, de unde si situatia din clasament.

Dupa ce-a inceput anul cu titlul de la Zhuhai (CHI), Maryna n-a mai impresionat nici in competitiile mici. In primul tur, a trecut de Bonaventure (BEL), scor 7-6, 6-1.

Cirstea se afla pe locul 57 in clasamentul WTA, cu un sezon inconstant din punct de vedere al jocului. Cele mai bune rezultate din 2018 sunt un sfert de finala la Nurnberg (GER) si „optimi” la Doha (QAT).

Pe iarba n-a facut mai nimic, inregistrand o singura victorie, in runda inaugurala la Wimbledon. A fost un succes important, in fata Rybarikovei (SVK), insa apoi Sorana pierdea in fata unei adversare mult mai slabe, cel putin prin prisma clasamentului, Rodina (RUS). In runda inaugurala, a trecut de Buyukakcay (TUR), scor 6-3, 6-3.

Cam la fel s-a intamplat cu Sorana si la Wimbledon. A jucat excelent in primul tur, iar apoi a cedat lamentabil in fata unei tenismene mai slabe cotate. Sa se repete scenariul? Mai ales ca romanca noastra n-a depasit niciodata turul II la Bucuresti. Totusi, ma indoiesc ca Sorana nu se va concentra suficient la turneul de casa. Chiar daca a declarat ca, pentru ea, trecerea de la iarba din nou la zgura n-a fost tocmai lejera. Zanevska este o tenismena de ITF ce n-ar trebui sa cauzeze prea mari probleme.

Pronosticuri Concordia Chiajna - Viitorul