Wozniacki - Kerber. Un singur duel precedent pe iarba intre cele doua

Vineri, de la ora 14:30, avem partida Wozniacki - Kerber, in semifinalele turneului de le Eastbourne (GBR). Vom asista la un duel echilibrat?
Kerber

Wozniacki a ajuns la 27 de ani si ocupa in acest moment pozitia secunda in clasamentul WTA. Daneza a fost, pentru o scurta perioada de timp, si-n fotoliul de lider al clasamentului fetelor.

A inceput noua stagiune cu un ultim act, la Auckland (NZL), iar apoi a urmat titlul de la AO, primul de Grand Slam al carierei, dar si o sincopa la St Petersburg. A mai aratat calitate la Doha, unde a ajuns in semifinale. Pe zgura, au fost trei sferturi de finala si un tur IV la Roland Garros. Pana acum, le-a invins pe Giorgi (ITA), scor 6-2, 6-3, pe Konta (GBR), scor 4-6, 6-1, 6-4, si pe Barty (AUS), scor 6-4, 6-3.

Kerber se afla pe locul 11 in clasamentul WTA, desi in 2017 a avut doar semifinale la Dubai (EAU) si Tokyo sau sferturi de finala la Indian Wells.

A inceput chiar cu un titlu, la Sydney, si a continuat sirul victoriilor la Melbourne, unde s-a oprit in semifinale. La Doha, a fost eliminata in sferturile de finala, la fel si in turneele din State – Indian Wells si Miami. Prezenta la Dubai a insemnat un penultim act. Alt sfert de finala l-a bifat la Roma, pe zgura. La Roland Garros a continuat pe acelasi tipar, scoasa de Halep, in timp ce la Mallorca (SPA), in singurul turneu pe iarba jucat pana la Eastbourne (GBR), a parasit competita inca din runda inaugurala. In primul tur, a invins-o pe Cibulkova (SVK), scor 6-3, 6-3, pentru ca apoi sa treaca de americanca Collins, scor 6-1, 6-1. In „sferturi”, a depasit-o pe Kasatkina (RUS), scor 6-1, 6-7, 7-6.

Cele doua s-au intalnit de 14 ori pana acum, nemtoaica avand castig de cauza in opt dintre aceste confruntari. Ultima (si singura) disputa pe iarba a fost in 2014, tot in semifinale la Eastbourne. La capatul a trei seturi foarte frumoase, Kerber s-a calificat in ultimul act. Nu vad de ce n-am asista la un duel asemanator. Ambele au avut un sezon foarte bun, iar tenisul practicat de ele este de inalta calitate. Niciuna nu are jocul agresiv de pe baseline, asa ca schimburile vor fi prelungite, fiecare avand initiativa la un moment dat.

Pronostic Kvitova - S Williams