Wawrinka - Young. Un duel mereu strans

Luni noaptea, de la ora 03:30, in primul tur de la Washington, avem partida Wawrinka - Young. Niciunul dintre cei doi tenismeni nu se afla intr-o forma buna.

Wawrinka a ajuns la 33 de ani sa ocupe locul 198 in clasamentul ATP si este departe de macar o forma decenta.

De la operatie, Stan a fost doar o umbra, cu rezultate modeste cam la toate competitiile la care a luat parte. Doar la Sofia (BUL) a facut semifinala, invins de Basic (BIH). Pe iarba, a castigat doar doua meciuri, iar la Wimbledon a cedat in turul secund, fara sa-i ia set lui Fabbiano (ITA).

Young a ajuns la 29 de ani si n-are niciun titlu important in cariera. In plus, a ajuns sa ocupe doar locul 234 in clasamentul baietilor, avand un sezon ratat din toate punctele de vedere.

Donald a castigat doar trei meciuri pe tablouri principale in 2018, cate unul la Delray Beach, Sarasota (SUA) si Atlanta (SUA). In calificari, a trecut de Thomas (SUA), scor 7-6, 4-6, 6-2, si de Jung (TPE), scor 5-7, 7-5, 1-0, moment in care asiaticul a abandonat.

Asadar, Young a ajuns aproape de luna august sa aiba doar sase victorii in circuit, dintre care trei in calificari. Forma in care se afla nu-i una deloc buna, americanul chinuindu-se sa ajunga pe tabloul principal. M-a surprins putin victoria contra lui Karlovic la Atlanta, insa putem s-o punem pe faptul ca gigantul croat are totusi 39 de ani. Nici Stan nu se regaseste si probabil va mai dura pana cand elvetianul iti va intra in ritm. Asta daca se va mai intampla vreodata, deoarece Wawrinka are si el o varsta. Cei doi s-au intalnit de 4 ori pana acum, de fiecare data pe suprafete dure, iar Stan are 3-1. Interesant este ca niciodata n-am avut un duel de minimum de seturi. Este posibil sa avem iar un meci complicat.

Pronosticuri Bremen - Hertha