Wawrinka - Schwartzman. Ne era dor de un Stan competitiv

Luni noaptea, dupa ora 02:00, avem partida Wawrinka - Schwartzman, din primul tur de la Cincinnati. Daca ne bazam pe ce-a jucat Stan la Toronto, ne asteapta o disputa interesanta.
Schwartzman

Wawrinka a ajuns la 33 de ani si ocupa locul 151 in clasamentul ATP, intr-o constanta urcare fata de cum l-am gasit la revenirea in circuit.

De la operatie, Stan a fost doar o umbra, cu rezultate modeste cam la toate competitiile la care a luat parte. A facut insa semifinale la Sofia (BUL), iar la Toronto a ajuns in „optimi”, unde i-a pus mari probleme lui Nadal, ibericul castigand cu 7-5, 7-6. Solid la serviciu, Stan a facut destul puncte si cu backhand-ul, insa numarul greselilor pe aceasta lovitura continua sa depaseasca o cifra rezonabila.

Schwartzman este un argentinian in varsta de 25 de ani clasat pe locul 12 mondial. In 2017, are „sfert” la US Open, semifinale la Istanbul (TUR) si Tokyo (JPN) sau finala la Antwerp (BEL).

Dupa rezultate mai degraba dezamagitoare in startul stagiunii, Diego a pus mana pe trofeul de la Rio. Totusi, pana sa faca sferturi de finala la Roland Garros, argentinianul iar a trecut printr-o perioada nefasta. La Toronto, a fost scos de Cilic (CRO) in optimile de finala, scor 3-6, 2-6.

Stan joaca din ce in ce mai bine, iar asta nu poate decat sa ne bucure. Totusi, in fata unui jucator rapid, dinamic precum Diego, va avea o problema. Va trebui sa loveasca puternic, dar si plasat, ducand, posibil, la multe greseli nefortate. Si asta deseori conduce la un blocaj psihic. Chiar si asa, l-am urmarit pe Wawrinka mult mai lejer, mai eliberat de presiune. Cei doi nu s-au intalnit niciodata, asa ca acest duel va fi foarte interesant de urmarit. Schwartzman are de partea sa ultime 12 luni foarte bune, plus o mobilitate de invidiat, in timp ce Stan se va baza, ca de obicei, pe forta. Nu va fi un meci scurt!

Pronosticuri Celtic - Rosenborg