Wawrinka - Murray. Duel de cinci stele in runda inaugurala

Luni, de la ora 18:00, in primul tur de la Eastbourne (GBR), avem disputa Wawrinka - Murray. Este trist ca doi jucatori asa talentati au ajuns sa se dueleze asa devreme intr-un turneu.

Wawrinka a ajuns la 33 de ani sa ocupe locul 261 in clasamentul ATP si pare mai aproape de retragere decat de o revenire senzationala in circuit.

De la operatie, Stan a fost doar o umbra, cu rezultate modeste cam la toate competitiile la care a luat parte. Doar la Sofia (BUL) a facut semifinala, invins de Basic (BIH). La Londra, a fost scos in turul doi de Querrey (SUA), scor 5-7, 7-6, 1-6.

Murray a jucat un singur turneu dupa un an de pauza, la Londra, iar la 31 de ani, perioada sa de ascensiune pare sa se fi oprit cam definitiv. A cazut pana pe locul 156 si, din declaratii, prezenta sa la Wimbledon este pusa sub semnul intrebarii.

Iarba a fost mereu una dintre suprafetele sale favorite, pe care a castigat 7 titluri. N-a aratat chiar rau in disputa cu Kyrgios (AUS), scor 6-2, 6-7, 5-7, dar carentele sale fizice au fost evidente.

Un duel intre doi campioni, insa care in acest moment sunt intr-un moment foarte greu. Wawrinka mai mult decat Murray, deoarece elvetianul este mai in varsta, dar combativitatea a fost mereu punctul forte al lui Andy, asa ca scotianul depinde mult de forma fizica in jocul sau. Si chiar daca Stan a revenit de ceva timp, pot spune ca ambii sunt la pamant din acest punct de vedere. H2H este 10-8 pentru Murray, iar ultima disputa pe iarba a avut loc in 2012. Cam mult timp de atunci. Cred ca amandoi vor fi destul de eficienti la serviciu si mai putin stresati de ce vor reusi la retur, asa ca acest pariu are logica.

Pronosticuri Tottenham - Watford