Wawrinka - Dimitrov. Duel "soc" in primul tur de la Wimbledon

Luni, de la ora 18;30, in primul tur de la Wimbledon, avem partida Wawrinka - Dimitrov. Un prim meci spectaculos, dar, in principiu, n-ar trebui sa avem mari pretentii de la elvetian.
Dimitrov

Wawrinka a ajuns la 33 de ani sa ocupe locul 225 in clasamentul ATP si este departe de macar o forma decenta.

De la operatie, Stan a fost doar o umbra, cu rezultate modeste cam la toate competitiile la care a luat parte. Doar la Sofia (BUL) a facut semifinala, invins de Basic (BIH). Pe zgura, a inregistrat un singur succes, la fel si pe iarba. La Eastbourne (GBR), a fost eliminat in runda inaugurala de Murray, scor 1-6, 3-6.

Dimitrov se afla momentan pe locul 6 ATP, dupa niste rezultate impresionante in 2017, cand a luat trofee la Brisbane, Sofia, Cincy si a castigat Turneul Campionilor.

A inceput anul cu semifinale la Brisbane, iar apoi a facut „sferturi ” la Melbourne. A pierdut clar finala de la Rotterdam, in fata lui Rotterdam, pentru ca pe urma sa nu faca mare lucru la urmatoarele turnee. Si-a revenit la Monte Carlo, facand semifinale, dar la Madrid si Roma a plecat acasa dupa primul meci. N-a aratat nimic pozitiv nici la French Open, pierzand in turul III. Forma proasta a continuat si pe iarba, unde n-a depasit turul secund la Londra. A ales sa joace la demonstrativele de la Boodles si Hurlingham inainte de debutul la Wimbledon.

Ghinion imens pe Stan, care da iar peste un adversar extrem de puternic in prima runda a unui turneu. Macar daca elvetianul era intr-o forma decenta, insa Wawrinka nu ne aminteste cu nimic de cel din trecut. H2H este 4-2 pentru Grigor, acesta castigand si singura disputa pe iarba, in 2014, la Londra, scor 6-2, 6-4. Si Dimitrov pare pierdut in ultima vreme, dar din punct de vedere fizic, bulgarul este la un alt nivel fata de oponentul sau. Ar fi o minune ca Stan sa ajunga sa joace cinci seturi.

Pont Pandurii Konta - Barty