Victor Hanescu vs Stephane Robert - ATP Indian Wells - Analiza si pronostic


Victor Hanescu vs Stephane Robert – ATP Indian Wells – Analiza si pronostic

Victor-Hanescu-Stephane-Robert

Partida echilibrata in care romanul are sansa lui
In aceasta noapte, cu incepere de la ora 22:30, romanul Victor Hanescu (87 ATP) il va infrunta pe francezul Stephane Robert (96 ATP), intr-o partida din cadrul rundei inaugurale a turneului ATP World Tour Masters – Indian Wells (1000 puncte) – Statele Unite ale Americii!

Subliniem faptul ca acesti doi tenismeni se intalnesc pentru prima data intr-un meci direct, iar francezul este chiar debutant la turneul de la Indian Wells – in ciuda faptului ca are deja peste 33 ani! De cealalta parte, Victor Hanescu a mai fost prezent de alte sapte ori pe tabloul principal de la acest turneu american, iar in patru randuri a reusit sa treaca de runda inaugurala – anul trecut fiind eliminat de Kevin Anderson!

Victor Hanescu – este romanul nostru in varsta de 32 ani, care masoara in jur de 1.98m si care este antrenat in prezent de canadianul Dave Dehaan! Ne putem da seama usor care este suprafata lui preferata, daca aruncam un ochi peste performantele reusite in cariera de profesionist – un titlu si alte patru finale de simplu (toate pe zgura), plus doua titluri si alte doua finale de dublu (toate pe zgura). De asemenea, a reusit sa castige si opt turnee de nivel ATP Challenger Tour (toate pe zgura), plus alte trei turnee de tip ITF Futures (toate pe zgura). In ciuda faptului ca este un “zgurist” la baza care prefera schimburile lungi si suprafata pe care poate aluneca si se poate deplasa mai lejer, s-a prezentat onorabil de-a lungul timpului si pe suprafetele rapide, reusind pe alocuri sa invinga cativa favoriti sau macar sa tina aproape de ei. Jocul pe care il practica n-a fost niciodata bazat pe serviciu – in ciuda faptului ca are o inaltime care-l recomanda drept “big server” – ci mai degraba pe un bun plasament al mingii, pe lovitura de forehand si pe cea de backhand pe care o executa cu o mana. Devine vulnerabil cand intalneste tenismeni agresivi si ofensivi, care stapanesc jocul din preajma fileului.

Stephane Robert – este un francez in varsta de 33 ani, care masoara in jur de 1.85m si care este antrenat in prezent de conationalul Laurent Rochette! N-a reusit performante notabile la nivel ATP Pro – avand o singura finala in cariera, reusita in urma cu patru sezoane pe hardul outdoor de la Johannesburg; per total (in ciuda varstei) a adunat doar 27 de meciuri la nivel ATP Pro pe hard outdoor: 12 victorii – 15 infrangeri. Se descurca mult mai bine totusi la nivel ATP Challenger Tour, acolo unde s-a cam plafonat cu timpul – reusind sa castige acolo sase titluri (toate pe zgura). Asadar, tot un “zgurist” la baza este si francezul, care doar ocazional reuseste sa treaca peste calificarile turneelor ATP Pro (indiferent de suprafata). Poseda un prim serviciu destul de bun (fiind vulnerabil pe al doilea) si poate trimite lovituri direct castigatoare atat cu reverul pe care-l executa cu doua maini, cat si cu forehand-ul. In partida precedenta din faza calificarilor, adversarul i-a atacat nestingherit al doilea serviciu, procurandu-si nu mai putin de 12 mingi de break!

7-5 | 6-73 | 6-2

Stephane Robert

Bobby Reynolds

1st SERVE %

70/127 (55%)

56/91 (62%)

1st SERVE POINTS WON

52/70 (74%)

40/56 (71%)

2nd SERVE POINTS WON

28/57 (49%)

17/35 (49%)

BREAK POINTS WON

5/6 (83%)

2/12 (17%)

TOTAL RETURN POINTS WON

34/91 (37%)

47/127 (37%)

TOTAL POINTS WON

114/218 (52%)

104/218 (48%)

DOUBLE FAULTS

11

2

ACES

13

11

● Mizam pe o partida echilibrata atat in debutul ei (primul set), cat si pe parcurs – deoarece se infrunta doi tenismeni cu stiluri de joc relativ asemanatoare. Suprafata rapida de joc de la Indian Wells va facilita jocul destul de bun la serviciu (mai ales cu prima minge) pe care ambii il practica, iar in ciuda faptului ca este considerat “outsider” de catre bookmakeri, Victor Hanescu ar putea castiga acest meci, pentru ca are totusi un plus de experienta la cel mai inalt nivel.

Pronostic: peste 9.5 game-uri in primul set @1.60 (Unibet.com & Superbet)

Suplimentar: peste 22.5 game-uri in meci @1.80 (Bet365.com & Superbet)

scris de Man