Tsonga vs Gojowczyk - Cupa Davis - Analiza si pronostic


Tsonga vs Gojowczyk – Cupa Davis – Analiza si pronostic

Tsonga vs Gojowczyk

Planuri date peste cap pentru nemti

Partida dintre Tsonga si Gojowczyk, din cadrul sferturilor de finala ale Cupei Davis, este programata a se disputa vineri, de la ora 16:30, transmisa fiind de Dolcesport 1.

Jo-Wilfried Tsonga se afla in cadere in clasamentul mondial, ocupand locul 12. Asta nu il impiedica insa sa fie chemat si pentru aceasta confruntare din Cupa Davis. In cei 6 ani de cand participa in aceasta competitie, Tsonga a castigat 14 partide din 17, la simplu. Pe hard indoor, suprafata pe care se disputa intalnirea, francezul a obtinut 5 victorii din 6 partide, singura infrangere venind tot intr-o partida cu Germania, insa in urma unui abandon. In optimile Cupei Davis, Tsonga l-a invins pe australianul Lleyton Hewitt in minimum de seturi, partida jucata tot in Franta, dar pe zgura. Tsonga a disputat o finala in 2014 pe aceasta suprafata, la Marseille, fiind invins insa de letonul Gulbis. Tsonga se simte bine la el acasa, din ultimele 50 partide castigand 40. Francezul a declarat ca este foarte motivat sa isi reprezinte tara, precizand, mai in gluma, mai in serios, ca nu a auzit de acest Gojowczyk. Tsonga crede insa ca neamtul se va depasi pe sine in aceasta partida, dorind sa demonstreze ca a meritat sa fie selectionat. Totodata, Tsonga a declarat, cu privire la forma sa mai putin buna, ca acesta s-a antrenat intens in ultima vreme, ajungand in acest moment la forma fizica de altadata.

Gojowczyk nu avea in plan sa participe la aceasta confruntare, insa a fost fortat de imprejurari, dupa ce s-au accidentat atat Haas, cat si Kohlschreiber, Mayer si Brands. Neamtul a participat in ultimele 5 saptamani la turnee challenger, cine ar fi avut inspiratia sa puna pe adversar putand sa se imbogateasca, Gojowczyk pierzand toate cele 5 partide. Jucatorul in varsta de 24 ani participa pentru prima oara in Cupa Davis. Acesta a castigat un turneu challenger in acest an pe hard indoor. Asta s-a intamplat insa inainte de seria dezastruoasa avuta de neamt, serie cauzata, in mare parte, de raceala care a pus stapanire pe el in urma cu 5 saptamani. Gojowczyk a fost si el foarte surprins de aceasta selectie, precizand ca este o mare onoare pentru acesta.

Aceasta este prima intalnire dintre Tsonga si Gojowczyk. Pe aceasta suprafata, Tsonga a castigat 9 din 14 partide in ultimul an de zile, in vreme ce neamtul a obtinut 5 victorii din 7 meciuri, in turnee challenger, evident.

In conditii normale, am fi spus ca Gojowczyk va tine pasul cu Tsonga, poate chiar sa castige un set. Asa insa, cu neamtul cooptat pe ultima suta de metri pentru Cupa Davis si cu forma pe care a aratat-o in ultima vreme, suntem de parere ca Tsonga il va spulbera. Totodata, credem ca partida nu va dura mult. Nu suntem chiar atat de siguri pe faptul ca Gojowczyk va lua 10 gameuri impotriva francezului.

Pronostic Tsonga vs Gojowczyk: Tsonga (-8.5), la o cota de 1.85 la Unibet
Pont secundar Tsonga vs Gojowczyk: sub 29.5 gameuri , la o cota de 1.98 la Unibet

scris de Radu