Tsitsipas - Griekspoor. Mizam pe orgoliul olandezului

Marti, de la ora 13:30, avem partida Tsitsipas - Griekspoor, in primul tur la S-Hertogenbosch (NED). Este startul sezonului pe iarba, asa ca putem asista la surprize.
Tsitsipas

Tsitsipas este un grec in varsta de 19 ani, clasat pe locul 37 mondial. In acest sezon a facut marea trecere de la o promisiune la un jucator cu adevarat de temut.

Dupa sfertul de finala de la Doha (QAT), Stefanos n-a mai jucat la fel de bine pe hard, dar si-a revenit pe zgura, unde a facut finala la Barcelona, pierduta cu Nadal, si semifinala la Estoril. La Roland Garros, a cedat in turul doi, in fata lui Thiem, scor 2-6, 6-2, 4-6, 4-6.

Griekspoor este un olandez de 21 de ani ce a inceput abia anul trecut sa joace in circuitul ATP. Si-a facut rodajul, iar acum se afla pe locul 225 in clasamentul baietilor.

L-a invins pe Wawrinka la Rotterdam, turneu la care a participat datorita unui wild-card, scor 4-6, 6-3, 6-2. A fost cea mai importanta victorie din cariera. Pe zgura, avem doua semifinale de turnee ITF in Italia, dar si un penultim act de challenger, la Francavilla, tot in „Cizma”.  La French Open, n-a depasit primul tur al calificarilor.

Este adevarat ca olandezul si-a trait clipa de glorie la Rottterdam, dar mi-a placut jocul sau, acesta fiind destul de increzator la serviciu si profitand de fiecare sansa pentru a lovi cu forehand-ul. Anul trecut, pierdea in runda inaugurala, cu Pospisil (CAN), scor 5-7, 1-6. Tsitsipas incepe sa fie tot mai important in circuit, dar parca sfarsitul sezonului de zgura n-a venit la fix pentru el. Cred ca grecul ar fi vrut sa se mai fi prelungit 1-2 turnee. Pe iarba, trebuie s-o ia de la capat, iar startul s-ar putea sa fie anevoios. Cum pe aceasta suprafata break-urile sunt mai rare, am sa merg pe urmatoarea varianta.

Pronosticuri Schalke 04 - Bayern Munchen