Tsitsipas - Donaldson. Care isi va stapani mai bine emotiile?

Miercuri, de la ora 17:00, in turul secund de la Wimbledon, avem partida Tsitsipas - Donaldson, un duel intre doi tineri foarte promitatori.
Tsitsipas

Tsitsipas este un grec in varsta de 19 ani, clasat pe locul 35 mondial. In acest sezon a facut marea trecere de la o promisiune la un jucator cu adevarat de temut.

Dupa sfertul de finala de la Doha (QAT), Stefanos n-a mai jucat la fel de bine pe hard, dar si-a revenit pe zgura, unde a facut finala la Barcelona, pierduta cu Nadal, si semifinala la Estoril. N-a fost la fel de puternic pe iarba, dar a facut un sfert de finala la S-Hertogenbosch (NED). In runda inaugurala, l-a invins pe Barrere (FRA), scor 6-3, 6-4, 6-7, 7-5.

Donaldson este un american in varsta de 21 ani, clasat pe locul 54. Are un serviciu bun, dar si un backhand in lung de linie de inalta calitate. In 2017, are sferturi de finala la Cincinnati (SUA) si Chengdu (CHI), ca cele mai bune rezultate.

Are o singura prezenta impresionanta in actualul sezon, la Acapulco, unde a facut semifinale. In rest, eliminarii timpurii, inclusiv la turneele pe zgura. Pe gazon, a obtinut o singura victorie, la Eastbourne (GBR), contra compatriotului Fritz, scor 6-7, 6-3, 7-6. N-a stat foarte mult pe teren in primul tur, trecand de Jaziri (TUN), scor 7-6, 6-3, 6-1.

Tsitsipas a fost destul de laudat in acest sezon, iar tanarul grec duce deocamdata aceasta presiune in spate. De la o promisiune, a ajuns deja sa fie un tenismen demn de luat in seama. Pare capabil sa duca o lupta pe orice suprafata, fiind extrem de inzestrat din punct de vedere fizic. Donaldson pare genul mai atletic, mai curat in deplasare, cu lovituri mai puternice. Insa americanul si greseste mai mult, iar asta s-ar putea sa-l coste. O singura data s-au intalnit cei doi, anul trecut la Chengdu (CHI), Jared castigand in set decisiv, scor 6-7, 7-5, 7-5. La echilibru ma astept si acum.

Pronostic Begu - Kozlova