Tomic - Nishikori. Australianul a pierdut deja la Wimbledon

Joi, de la ora 17:30, avem partida Tomic - Nishikori, din turul doi de la Wimbledon. Va mai beneficia australianul de norocul avut pana acum?

Tomic mai traieste doar din amintiri, deoarece ultimul sau trofeu ATP a venit in urma cu trei ani, la Bogota (COL). Intre timp, australianul de 25 de ani a cazut pana pe locul 184 in clasamentul baietilor.

Anul acesta, are o finala la challengerul de la Aix en Provence (FRA) si o semifinala la S-Hertogenbosch (NED). A fost eliminat in ultimul tur al calificarilor, de catre Bemelmans (BEL), scor 3-6, 1-6, 2-6, dar a intrat pe tablou din postura de lucky-loser. Norocul i-a suras inca o data, intalnindu-l pe Hurkacz (POL), pe care l-a batut in minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, 7-6.

Nishikori se afla pe locul 28 ATP. Din cauza unei accidentari, si-a inceput sezonul abia la Delray Beach, unde a pierdut in runda inaugurala, 3-6, 6-3, 4-6 cu Novikov (SUA).

A urmat insa un titlu castigat la challengerul de la Dallas si o semifinala la New York. In Principat, a ajuns in finala si, astfel, din nou in prim-planul tenisului mondial. Eliminat in primul tur atat la Barcelona, cat si la Madrid, Kei a bifat totusi sferturi de finala la Roma. In primul tur, l-a invins pe C Harrison (SUA), scor 6-2, 4-6, 7-6, 6-2.

In timpul calificarilor, Tomic a acuzat si ceva probleme fizice, asa ca este uimitor c-a avut parte de un adversar asa usor in runda inaugurala, peste care sa treaca fara prea mari dificultati. In aceste conditii, chiar daca australianul se simte bine pe iarba, sunt uimit de cota pe care o are Nishikori. Sigur, este un sezon mai degraba de tranzitie pentru nipon, iar victoria contra lui Christian Harrison n-a fost deloc convingatoare, dar Kei este mult mai competitiv decat Bernard. Si chiar daca se vor juca 4-5 seturi, eu tot pe japonez pariez. De patru ori s-au intalnit cei doi, fiind echilibru pana acum.

Pont pariuri Brazilia - Argentina