Tomic - Kokkinakis. Duelul australienilor

Marti noaptea, de la ora 00:00, avem partida Tomic - Kokkinakis, din primul tur al calificarilor pentru US Open. Doi sportivi foarte talentati, dar care au avut mereu probleme in a-si afisa potentialul.
Kokkinakis

Tomic mai traieste doar din amintiri, deoarece ultimul sau trofeu ATP a venit in urma cu trei ani, la Bogota (COL). Intre timp, australianul de 25 de ani a cazut pana pe locul 153 in clasamentul baietilor.

Anul acesta, are o finala la challengerul de la Aix en Provence (FRA) si o semifinala la S-Hertogenbosch (NED). In acest moment, are patru infrangeri la rand in circuit (in seria nord-americana avand 3). La Toronto, a abandonat in fata lui Klahn (SUA), la scorul de 7-5, 3-0 pentru american.

Kokkinakis este un australian in varsta de 22 de ani, foarte talentat, dar care n-a prea avut ocazia sa afiseze tenisul de care este in stare. A suferit cel putin trei accidentari grave pana la aceasta varsta, iar acum se gaseste pe locul 192 in clasamentul baietilor.

Cea mai importanta victorie a sa a venit la Miami, in turul II cu Federer. Asta desi si-a trecut in palmares si un trofeu la Aptos (SUA), la mijlocul lunii august. Saptamana trecuta a abandonat inainte de turul secund la Vancouver (CAN).

Foarte probabil ambii sportivi n-au vrut sa-si asume riscuri inainte de calificarile pentru US Open. Ambii dispun de un serviciu bun si de un forehand puternic, insa mental, Kokkinakis pare ca sta mai bine. Nici nu s-ar putea altcumva, daca sportivul de 22 de ani inca poate sa joace la acest nivel dupa atatea accidentari. H2H este 2-2, insa Thanasi a castigat ultimele doua dueluri. Cota este mai mica decat as fi vrut, insa nu prea conteaza atata timp cat rezultatul final ne este favorabil. Practic, Kokkinakis are sase victorii la rand in acest moment si este evident jucatorul aflat intr-o forma mai buna.

Pronosticuri Kerber - Keys