Thiem - Simon. Francezul va avea publicul in spate

Sambata, de la ora 15:30, avem finala de la Lyon, Thiem - Simon. Cu un reprezentant al gazdelor pe teren, cu siguranta tribunele vor fi pline. Va face Gilles o figura frumoasa?

Thiem este un jucator austriac in varsta de 24 de ani, ce face parte din noua generatie. Are noua titluri in cariera si ocupa locul 8 in clasamentul ATP.

Dupa semifinala de la Doha si „optimea” de la Melbourne, a venit primul titlu din 2018, la Buenos Aires. La Acapulco, a parasit competita in „sferturi”, in timp ce la Monte Carlo a repetat performanta. Inainte de finala de la Lyon, unde a trebuit sa treaca de Carballes Baena (SPA), scor 6-2, 6-4, de Garcia-Lopez (SPA), scor 6-7, 7-6, 6-4, si de Lajovic (SRB), scor 6-4, 5-7, 6-4, a fost si ultimul act de la Madrid.

Simon se afla pe locul 75 in clasamentul ATP, dar francezul ocupa pozitia a 7-a in clasamentul baietilor in 2008. Are 13 titluri in cariera, ultimul venind chiar in acest an, la Pune (IND).

Celelalte rezultate din 2018 n-au fost extraordinare, de aceea si caderea din clasament pentru francez. Dupa titlul din India, urmatorul rezultat cat de cat decent a fost sfertul de finala de la Marrakech (MAR). Pentru a ajunge in ultimul act la Lyon, Gilles a trebuit sa-i invinga pe Samper-Montana (SPA), scor 6-4, 6-2, pe De Loore (BEL), scor 7-6, 6-2, pe Kukushkin (KAZ), scor 4-6, 6-4, 7-6, si pe Norrie (GBR), scor 6-1, 7-6.

Desi s-a vazut in jocul sau c-a tratat cu destula lejeritate aceasta competitie, Thiem a ajuns in finala. Este o zgura destul de rapida, favorabila serviciului, asa ca sunt de inteles si problemele pe care austriacul le-a mai intampinat. Simon rar face meciuri slabe la turneele de acasa, deci nu pot sa zic ca prezenta sa in finala reprezinta o mare surpriza. Dar misiunea sa sa puna mana pe inca un trofeu va fi complicata, deoarece Dominic are 7-2 in raportul intalnirilor directe si n-a mai aratat slabiciuni in duelurile cu francezul in ultimii ani. Cred ca Thiem se va impune, insa n-o va face de-o maniera categorica. Ba chiar va fi un prim set foarte echilibrat.

Pronosticuri Sampdoria - Inter