Thiem - Millman. Austriacul este o "bruta" pe suprafetele lente

Joi, de la ora 16:00, in optimile de finala de la Hamburg, avem partida Thiem - Millman. Austriacul a abandonat la Wimbledon, insa arata destul de sanatos in momentul de fata.

Thiem este un jucator austriac in varsta de 24 de ani, ce face parte din noua generatie. Are zece titluri in cariera si ocupa locul 8 in clasamentul ATP.

Are in acest sezon niste rezultate excelente, cum ar fi titlurile de la Buenos Aires si Lyon. La Madrid si la Roland Garros a ajuns in finale, asa ca nu ne este greu sa ne dam seama care este suprafata sa favorita. Iarba nu prea i-a convenit in 2018, iar de la Wimbledon chiar s-a retras in primul tur, din cauza unor probleme la spate. In runda anterioara, l-a invins pe Moutet (FRA), scor 6-4, 6-2.

Millman este un australian de 29 de ani, aflat pe locul 50 mondial. A avut o perioada bunicica in 2015, atunci cand a urcat in prima suta mondiala si si-a acontat si trei turnee challenger.

A jucat foarte bine spre sfarsitul stagiunii precedente, cu finala la Ho Chi Minh City (VIE), semifinala la Toyota (JPN) si trofeu la Hua Hin (THA). In 2018, avem un challenger castigat la Kyoto (JPN) si altul la Aix en Provence (FRA). Dar cel mai impresionant rezultat a fost finala de la Budapesta. Pe iarba, a ajuns in „sferturi” la Eastbourne. A trecut de Struff (GER) in primul tur, scor 7-5, 6-3.

Surprinzator de bun a fost John la retur in partida cu Struff, cum rar l-am vazut pe zgura, chiar daca vorbim de una mai rapida. Din ce-am vazut, Dominic a trecut cu bine de problemele pe care le-a avut la Wimbledon, dar n-as spune ca forteaza 100%. Insa la cum joaca Thiem pe zgura, austriacul nici n-are nevoie sa fie la capacitate maxima pentru a trece de Millman. Dominic are dificultati cu adversari mai modesti atunci cand incearca prea multe. Daca va fi calm si va juca simplu, atunci ar trebui sa castige in minimum de seturi. H2H este 2-0 pentru nr 8 mondial, ambele dispute avand loc pe hard.

Pronosticuri Kerber - Keys