Tan - Bouchard. Canadianca a pierdut doar sapte game-uri in calificari

Marti seara, undeva in jur de ora 23:30, avem disputa Tan - Bouchard, din primul tur de la US Open. Chiar daca nu mai este sportiva de acum cativa ani, canadianca nu se poate incurca in acest duel.

Tan reprezinta Franta si se afla pe locul 396 WTA. A impresionat pe vremea cand era doar o copila, la 16 ani, insa ajunsa la 20 de ani, Harmony nu se poate lauda decat cu 4 titluri ITF.

A fost foarte aproape sa ajunga pe tabloul principal de la RG, insa dupa doua victorii cu Rodionova si Liu, a pierdut cu Perez. Pentru a beneficia de acest wildcard, Tan a fost nevoita sa castige un play-off francez, unul destul de puternic.

Bouchard a fost si este in cadere libera. Parca nimic nu se mai alege de sportiva ce impresiona in 2014, castigand primul titlu si intrand in Top 8. Acum, canadianca se afla pe locul 137, dar la 24 de ani, Bouchard inca are timp sa-si revina.

In 2018, n-a facut turnee bune, ci mai degraba a mai avuta cate o partida, doua de inalta calitate. N-a pierdut set in calificari, trecand pe rand de Zhao (CAN), scor 6-0, 6-1, de Gorgodze (GEO), scor 6-1, 6-2, si de Loeb (SUA), scor 6-0, 6-3. Asadar, doar sapte game-uri pierdute si un joc mai mult decat bun.

Nu ne entuziasmam foarte mult, deoarece vorbim doar de calificari pentru Bouchard, insa Tan este tocmai genul de jucatoare care nici n-ar fi trecut de aceasta faza. Harmony se concentreaza mai mult pe zgura, iar lipsa de experienta pe hard se va vedea. Bouchard are doua optimi de finala la US Open, dar la ultimele doua editii a fost eliminata de fiecare data in primul tur. Totusi, nu se pune problema invingatoarei, ci doar a diferentei. La cat de concentrata a fost Eugenie in calificari, nu cred ca va lasa piciorul de pe acceleratie nici in primul tur.

Pronosticuri Kerber - Keys