Sugita - Nishikori. Sugita pierde meciuri pe banda rulanta

Luni dimineata, de la ora 09:00, in primul tur de la Tokyo, avem disputa Sugita - Nishikori. Duel intre doi niponi, insa unul are avantajul clar.
sugita

Sugita este un japonez de 30 de ani care in stagiunea precedenta a cucerit primul titlu ATP din cariera, pe iarba de la Antalya (TUR). Acum, se afla pe locul 100 in clasamentul baietilor.

Debutul de stagiune n-a fost stralucit, cu doar un tur II la Australian Open. Cel mai bine s-a descurcat la Dubai, unde a ajuns in sferturile de finala. Dupa aceea, au urmat 10 infrangeri consecutive in circuit. Iar dupa cateva victorii, raslete, pe iarba, au venit alte 9 esecuri la rand. La Shenzhen (CHI), a pierdut cu De Minaur (AUS) in runda inaugurala, scor 3-6, 0-6.

Nishikori se afla pe locul 12 ATP. Din cauza unei accidentari, si-a inceput sezonul abia la Delray Beach, unde a pierdut in runda inaugurala.

A urmat insa un titlu castigat la challengerul de la Dallas si o semifinala la New York. In Principat, a ajuns in finala si, astfel, din nou in prim-planul tenisului mondial. A mai ajuns in „sferturi” la Wimbledon si a impresionat la US Open, cu semifinala. La Metz, a cedat in semifinale in duelul cu Bachinger (GER).

Un duel interesant intre doi niponi, chiar la un turneu in Japnia. Insa Kei este clar favoritul acestei dispute, iar dorinta sa de-a ajunge la Turneul Campionilor s-ar putea dovedi decisiva. Plus ca Sugita este in cea mai slaba forma din cariera. Pe astfel de suprafete Nishikori a fost „imparatat” in State, dar parca hard-urile acelea erau ceva mai lente. In fine, mi se pare dificil ca Nishikori sa se incurce aici, pierzand set.

Pronosticuri Jack Sock - Elias Ymer