Stan Wawrinka vs Tomas Berdych - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic


Stan Wawrinka vs Tomas Berdych – Turneul Campionilor – Analiza si pronostic

Stan Wawrinka vs Tomas Berdych - Turneul Campionilor - Analiza si pronostic

În această după-amiază, cu începere de la ora 16:00 – în transmisiune directă pe canalul DigiSport 2 – elvetianul Stan Wawrinka (al 3-lea favorit) îl va infrunta pe cehul Tomas Berdych (al 6-lea favorit).

Stan Wawrinka ▬ onoreaza cu prezenta pentru al doilea an consecutiv “Turneul Campionilor”. Sezonul trecut reusea sa iasa dintr-o grupa cu Tomas Berdych (6:3 6:7 6:3), David Ferrer (6:7 6:4 6:1) si Rafael Nadal (6:7 6:7), avand sa fie invins in penultimul act al competitiei de Novak Djokovic (3:6 3:6).

Desi n-a “rupt gura targului”, ba chiar a fost protagonistul unor rezultate negative surprinzatoare, cel supranumit “Stan the Man” a impresionat la nivel de Grand Slam-uri, reusind sa triumfe pe hardul outdoor de la Australian Open – sa ajunga pana in “sferturi” la Wimbledon si pana in “sferturi” la US Open.

Între 21 şi 23 noiembrie va fi component de baza in echipa nationala a Elveţiei – din care nu poate lipsi nici maestru Roger Federer – în cadrul FINALEI “Davis Cup” contra nationalei similare a Franţei.

Tenismenul nascut la Lausanne si stabilit intre timp la Saint-Barthélemy nu este foarte înalt – 1.83m – dar cu toate astea poseda un serviciu-bomba care nu de putine ori i-a castigat meciuri importante. De asemenea, este capabil sa loveasca decisiv atat cu backhand-ul executat cu o singura mana, cat si cu forehand-ul “inside-out” sau “inside-in”. Cu alte cuvinte, cand se afla in cea mai buna dispozitie de joc, poate fi considerat un jucator-complet si poate învinge pe oricine (i-a “dovedit” pe toti cei din TOP 10).

Desi este mai degraba un jucator care prefera zgura, anul acesta s-a descurcat excelent pe hard outdoor si pe iarba. Daca e sa ne referim strict la performantele lui de pe hard indoor, nu vom gasi nici un turneu castigat pe aceasta suprafata de-a lungul carierei. Cu toate astea, a demonstrat de-a lungul ultimelor doua sezoane ca se poate adapta la orice suprafata, iar cu cat turneul e mai important si nivelul jocului creste!

Mentionam si ca anul trecut, in meciul direct de la ATP World Tour Masters contra cehului Tomas Berdych, elvetianul nu si-a cedat serviciul si a facut diferenta pe al doilea serviciu si pe parte de retur!

Chiar daca in ultimele doua luni n-a fost in cea mai buna forma sportiva, #STANIMAL va trata cu o cu totul alta atitudine acest turneu – decat le-a tratat de exemplu pe cele de la Tokyo, Shanghai, Basel, Paris – asta si pentru ca daca pentru multi dintre colegii de breasla, sezonul competitional se termina la Londra, pentru el si pentru Roger Federer va mai fi hopul numit “Davis Cup”, competitie care n-a fost cucerita niciodata de-a lungul timpului de Elvetia – asadar, e nevoie de concentrare si motivatie maxima.

TITLURI CÂŞTIGATE ÎN ACEST SEZON – Chennai, Australian Open, Monte Carlo

STATISTICI INTERESANTE – pe parcursul celor 51 de meciuri disputate în acest an (36 victorii – 15 înfrangeri), elvetianul a expediat un total de 415 aşi (o medie de aproximativ opt aşi pe meci) – a fructificat un total de 139 mingi de break (41% procentaj) şi a salvat 139 mingi de break (62% procentaj).

BANI CÂŞTIGAŢI ÎN ACEST SEZON – 4,447,116 $

400 ron bonus

Tomas Berdych ▬ participa pentru a cincea oara la ATP World Tour Masters in ultimii cinci ani, însa în ciuda constantei de care a dat dovada, n-a trecut decat in 2011 de faza grupelor, avand sa fie eliminat in semifinale de francezul Jo-Wilfried Tsonga. Sezonul trecut s-a luptat pentru calificare cu ibericul Rafael Nadal si cu elvetianul Stanislas Wawrinka, dar a pierdut seturile decisive in fata ambilor combatanti.

A fost mereu un tenismen redutabil pe hard outdoor si hard indoor pentru ca si-a putut pune in valoare principalele lovituri – serviciul si forehand-ul. Datorita faptului ca masoara in jur de 1.96m, îl putem include cu usurinta in categoria “big serverilor”. Vulnerabil pe al doilea serviciu si pe parte de backhand.

Jucatorul nascut la Valašské Meziříčí si stabilit intre timp la Monte Carlo are multa experienta la cel mai inalt nivel, iar in acest sezon se mai poate lauda si cu doua sferturi de finala pe zgura de la Roland Garros si pe hardul outdoor de la US Open, dar si cu o semifinala pe hardul outdoor de la Australian Open.

S-ar putea sa aiba ceva probleme in partida din aceasta dupa-amiaza pentru ca suprafata de joc nu prea-l avantajeaza, iar adversarul este unul care se deplaseaza mult mai bine in teren si care e capabil sa practice un tenis mult mai variat decat cel de care este el capabil, bazat doar pe forehand si pe primul serviciu.

TITLURI CÂŞTIGATE ÎN ACEST SEZON – Rotterdam, Stockholm

STATISTICI INTERESANTE – pe parcursul celor 74 de meciuri disputate în acest an (54 victorii – 20 înfrangeri), britanicul a expediat un total de 597 aşi (o medie de aproximativ opt aşi pe meci) – a fructificat un total de 223 mingi de break (39% procentaj) şi a salvat 203 mingi de break (63% procentaj).

BANI CÂŞTIGAŢI ÎN ACEST SEZON – 3,219,534 $

MECIURI DIRECTE ▬ Stan Wawrinka (9) : (5) Tomas Berdych

3:6 4:6 6:3 6:7 pe hardul indoor din cadrul “Davis Cup” în anul 2013;
► 6:3 4:6 6:4 pe zgura de la Madrid Masters în anul 2013;
► 3:6 6:1 7:6 6:2 pe hardul outdoor de la US Open în anul 2013;
6:3 6:7 6:3 pe hardul indoor de la “Turneul Campionilor” în anul 2013;
6:3 6:7 7:6 7:6 pe hardul outdoor de la Australian Open în anul 2014.

*am luat cele mai recente cinci întâlniri directe!

PRONOSTIC ▬ peste 20.5 game-uri în meci, cota 1.35 la Unibet.com

PONT SUPLIMENTAR ▬ AH +1.5 games Stan Wawrinka, cota 1.85 la Unibet.com

scris de Man