Simona Halep vs Sabine Lisicki - Wimbledon - Analiza si pronostic


Simona Halep vs Sabine Lisicki – Wimbledon – Analiza si pronostic
 

simona-halep-Sabine Lisicki
 

“Arena Centrală” de la Wimbledon va gazdui astazi partida dintre conationala noastra Simona Halep (3 WTA) si cea mai buna nemtoaica de pe iarba – Sabine Lisicki (19 WTA). Cele doua tenismene s-au mai infruntat in acest an pe zgura de la Madrid, romanca impunandu-se in trei seturi: 5-7 6-3 6-2!

Simona Halep – a scris deja istorie, dar o poate face si astazi printr-o eventuala victorie, deoarece niciodata o romanca n-a avansat in semifinalele Grand Slam-ului londonez. Dupa ce anul trecut impresiona pe toata lumea prin usurinta cu care se impunea pe toate cele patru suprafete de joc (zgura, hard outdoor, hard indoor, iarba), nici in acest sezon lucrurile n-au stat altfel: sfert de finala la Australian Open (hard outdoor), turneu castigat la Doha (hard outdoor), finale reusite la Madrid si Roland Garros (ambele pe zgura) si acum sfertul acesta de finala de la Wimbledon, pentru care a parut ca nici nu s-a sinchisit prea mult. Ultima victorie impotriva kazacei Zarina Diyas (6-3 6-0) a venit chiar in mai putin de o ora de joc, cedand doar noua puncte pe propriul serviciu (pe care nu si l-a cedat, repetand performanta din meciul precedent cu elvetianca Belinda Bencic) si castigand aproximativ 57% din ele cand s-a aflat la retur – fructificand astfel cele 5/8 mingi de break. Din preajma fileului a castigat 4/4 puncte, iar raportul dintre loviturile direct castigatoare si greselile nefortate a fost pozitiv (17 – 9).

Sabine Lisicki – este o tenismena in varsta de 24 ani, care masoara 1.78m si care a reusit sa impresioneze de-a lungul timpului tocmai la acest turneu, fiind finalista de anul trecut. Dupa ce in trecut a avut mai multe probleme cu accidentari repetate la glezna stanga, anul acesta a acuzat probleme la umarul drept. In partida din faza optimilor de finala, acolo unde a invins-o pe kazakha Yaroslava Shvedova (6-3 3-6 6-4), a avut nevoie de interventia fizioterapeutului in cel de al treilea set, acuzand probleme chiar la umarul drept. Probabil acesta este si principalul motiv pentru care a expediat doar 4 asi, facand nu mai putin de 20 de duble greseli. Daca primul serviciu a fost oarecum la inaltime (75%), nu acelasi lucru il putem spune despre al doilea – care a fost extrem de vulnerabil (doar 10/40 puncte castigate cu el – procentaj de doar 25%). Nici raportul dintre loviturile direct castigatoare si greselile nefortate n-a fost unul pozitiv (29 – 33), diferenta dintre ea si adversara fiind facuta de doar doua puncte.

IMPORTANT – Sabine Lisicki a declarat, după victoria cu Shvedova: „Am încercat să continui, am jucat câteva mingi, dar nu eram în stare să ridic mâna. Mă duc să mă vadă medicul si fizioterapeutul si sper să fie în stare să facă minuni!”. De asemenea, Simona Halep a venit cu o declaratie interesanta dupa ce si-a aflat adversara din faza sferturilor: “Știu cum joacă, este agresivă, loveste foarte puternic, dar si eu sunt agresivă. Suntem total diferite, părerea mea. Eu joc, deschid terenul mai bine, joc mai agresiv, iau mingea mai repede, ea foloseste mai mult puterea. Serveste foarte puternic, deci va trebui să mă astept din partea ei la un serviciu foarte bun. O să lucrez putin la retur pentru mâine si sper să fac treabă bună.” Acestea fiind spuse, consideram ca in eventualele schimburi mai lungi (rezultat al jocului variat), romanca va fi net superioara adversarei – al carei umar ar putea ceda in orice moment. Tocmai din acest motiv, nemtoaica va incerca sa loveasca decisiv si sa inchida punctele cat mai rapid cu putinta – o arma cu doua taisuri, care poate atrage mai multe greseli nefortate dupa sine.

PRONOSTIC: să câştige cu 2 – 0 la seturi Simona Halep @2.10 la Bet365.com

STATISTICÃ PONTURI oferite de Man ↔ 50 câştigate 29 pierdute! 🙂