Simona Halep vs Lesya Tsurenko - Wimbledon - Analiza si pronostic


Simona Halep vs Lesya Tsurenko – Wimbledon – Analiza si pronostic
 

simona-1403112440
Astazi, cu începere de la ora 13:30, in runda secunda de la Wimbledon (pe arena cu numarul doi, una mai putin impunatoare si care pune mai putina presiune pe jucatoare), conationala noastra Simona Halep (3 WTA) va avea un adversar facil in persoana ucrainiencei Lesya Tsurenko (170 WTA). Cele doua tenismene s-au mai intalnit si cu alte trei ocazii, iar de fincare data s-a impus romanca: ITF Opole (hard indoor, 6-4 7-5), Linz (hard indoor, 3-0 retragere), s’Hertogenbosch (2013, iarba, scor 6-3 6-1).

Simona Halep – este o tenismena in varsta de 22 ani, care masoara 1.68m si care a reusit performanta de a castiga turnee din categoria WTA Pro, chiar de la o varsta atat de frageda, pe toate suprafetele. E drept ca zgura va ramane “prima dragoste”, dar a realizat ca pentru a deveni numarul unu mundial, trebuie sa practice un tenis de cel mai inalt nivel si pe suprafetele rapide. Trece prin cea mai buna perioada a carierei, este intr-o continua evolutie si poate incorona acest lucru cu o victorie astazi si o calificare in turul al treilea de la Wimbledon, tur in care n-a mai reusit sa avanseze pana acum. In runda inaugurala a turneului londonez a trecut fara nici un fel de problemele de brazilianca Teliana Pereira, in minim de seturi (6-2 6-2), partida in care a expediat trei asi plus o singura dubla greseala. De asemenea, procentajul punctelor castigate cu primul serviciu a fost foarte bun (85%), dar si cel al punctelor castigate cu al doilea serviciu (71%). A urcat curajos la fileu si a castigat 12/16 mingi din preajma lui (procentaj foarte bun si aici de 75%). Nu i-a oferit adversarei nici o oportunitate de break in tot meciul, dar ea si-a procurat in schimb si a fructificat 4/13 astfel de mingi. Raportul loviturilor direct castigatoare a fost net in favoarea romancei (19 – 8), iar la greseli nefortate a condus sud-americanca (9 – 24). Reverul in lung de linie si-a facut din nou treaba, dar a impresionat si prin usurinta cu care si-a pasat adversara, de fiecare data cand aceasta incerca sa devina agresiva, urcand la fileu.

Lesya Tsurenko – este o tenismena in varsta de 25 ani, care masoara 1.74m si ale carei performante au fost legate in special de o suprafata lenta precum zgura, nicidecum de iarba, chiar daca in calificarile turneului in curs, dar si in runda inaugurala – nu a cedat vreun set. Chiar si asa, a intalnit numai jucatoare aflate undeva in afara primei sute mondiale, doar Ayumi Morita fiind un nume oarecum sonor pentru cunoscatorii tenisului feminin. Revenind la runda inaugurala, acolo a reusit s-o invinga pe nemtoaica Dinah Pfizermaier (6-3 6-0), o tenismena care nu are nici o treaba cu jocul pe iarba. In aceasta partida, a expediat cinci asi plus o singura dubla greseala, procentajul mingilor castigate cu primul serviciu a fost unul excelent (86%), avand de suferit un pic pe al doilea serviciu (doar 63%). A urcat rar la fileu (doar 2/4 mingi castigate din preajma lui), dar i-a oferit adversarei o singura sansa de break, ea reusind sa fructifice la randu-i 4/6 astfel de oportunitati. La capitolul lovituri direct castigatoare a fost dublu peste adversara (16 – 7), iar in cazul greselilor nefortate nemtoaica a facut aproape de trei ori mai multe (8 – 21). Se deplaseaza destul de greu in teren, iar jocul pe care-l practica este construit in jurul loviturii de backhand pe care o executa cu ambele maini.

IMPORTANT – nivelul de concentrare al romancei a atins cote maxime, stie ca este favorita numarul trei a competitiei, iar arena pe care va juca nu va pune presiune in plus pe ea. A mai invins-o anul trecut categoric pe iarba pe ucraineanca si daca va mentine nivelul ridicat de joc din partida cu Teliana Pereira, n-are cum sa nu castige din nou cu “under” la game-uri (sa piarda un maxim de cinci game-uri).

PRONOSTIC: sub 17.5 game-uri în meci @1.80 la Bet365.com
STATISTICÃ PONTURI oferite de Man ↔ 46 câştigate 26 pierdute! 🙂