Simona Halep vs Kurumi Nara - WTA Indian Wells - Analiza si pronostic


Simona Halep vs Kurumi Nara – WTA Indian Wells – Analiza si pronostic

Simona-Halep-Kurumi-Nara

Romanca are clar prima sansa in acest meci!
In aceasta noapte, cu incepere undeva dupa ora 00:00, romanca Simona Halep (7 WTA) o va infrunta pe japoneza Kurumi Nara (47 WTA), intr-o partida din cadrul celei de a doua runde a turneului WTA World Tour Masters – Indian Wells (1000 puncte) – Statele Unite ale Americii!

Mentionam ca aceste doua tenismene nu s-au mai intalnit pana in prezent intr-un meci direct si ca asiatica este debutanta la Indian Wells, in ciuda faptului ca hardul outdoor este suprafata ei preferata. De cealalta parte, Simona Halep a onorat cu prezenta turneul american de fiecare data in ultimele trei sezoane, oprindu-se de doua ori in runda secunda (inclusiv anul trecut) si ajungand o data in turul al treilea.

Simona Halep – este romanca noastra in varsta de doar 22 ani, care masoara in jur de 1.68m si care este antrenata in prezent de belgianul Wim Fissette! Considerata o jucatoare extrem de agresiva in jocul de pe fundul terenului, a demonstrat ca poate face performanta pe orice tip de suprafata (anul trecut a castigat titluri atat pe zgura – care se presupune ca ar fi suprafata ei preferata, dar si pe hard outdoor – hard indoor – iarba), iar lovitura de rever pe care o executa cu doua maini este de-a dreptul devastatoare. Are in palmares un total impresionant (pentru varsta ei) de sapte titluri WTA Pro, unul din ele fiind castigat chiar anul acesta la Doha – un turneu de mare anvergura. A fost nevoita sa se retraga de la WTA Dubai (ultimul turneu la care a fost prezenta), dar problemele medicale n-au fost serioase si a declarat ca a trecut peste ele si va fi la 100% din capacitatea fizica la Indian Wells. In continuare, serviciul pare sa fie principala sursa de vulnerabilitate a romancei si partea la care trebuie sa lucreze si s-o imbunatateasca in viitorul apropiat.

Kurumi Nara – este o japoneza in varsta de 22 ani, care masoara doar in jur de 1.58m si care este antrenata in prezent de conationalul Natsuki Harada! Suprafata ei preferata este hardul – insa culmea – singurul titlu WTA Pro din cariera l-a castigat in urma cu aproximativ doua saptamani pe zgura de la Rio de Janeiro. Pentru ca abia acum incearca sa-si adapteze jocul la cel mai inalt nivel (a intrat in premiera intre primele 50 de jucatoare ale lumii), mentionam si performantele ei la nivel ITF Futures: si-a adjudecat cinci turnee de simplu si trei de dublu (toate pe hard – fie el outdoor sau indoor). Anul acesta a ajuns pana in sferturi de finala la Auckland si pana in cel de al treilea tur la Australian Open – iar jocul pe care-l practica este bazat in special pe lovitura de rever pe care o executa cu doua maini – pentru a imprima mai multa forta si viteza mingii. Principalul punct de vulnerabilitate ramane serviciul, avand mari dificultati cand da peste jucatoare agresive si ofensive.

6-4 | 6-0

Kurumi Nara

Allie Kiick

1st SERVE %

34/49 (69%)

32/52 (62%)

1st SERVE POINTS WON

18/34 (53%)

10/32 (31%)

2nd SERVE POINTS WON

9/15 (60%)

10/20 (50%)

BREAK POINTS WON

7/11 (64%)

3/5 (60%)

TOTAL RETURN POINTS WON

32/52 (62%)

22/49 (45%)

TOTAL POINTS WON

59/101 (58%)

42/101 (42%)

DOUBLE FAULTS

1

0

ACES

0

0

● Mizam pe o partida la discretia romancei, care spunem noi ca se va impune atat in minim de seturi, dar si acoperind handicapul (victorie la minim sase game-uri diferenta). Exista o diferenta mare de valoare si de experienta la cel mai inalt nivel – deoarece asiatica abia acum scoate capul in tenisul mare, aflandu-se in premiera in TOP 50 WTA! Simona Halep a declarat pentru televiziunile din Romania ca a trecut peste usoara accidentare care a obligat-o sa se retraga de la WTA Dubai si ca abia astepta turneul de la Indian Wells, acolo unde sper sa ajunga cat mai sus si sa atace o pozitie in TOP 5 WTA!

Pronostic: sa castige cu 2 – 0 la seturi Simona Halep @1.53 (Bet365.com)

Suplimentar: Simona Halep (AH -5.5 games) @1.85 (Unibet.com & Superbet)

scris de Man