Simona Halep vs Belinda Bencic - Wimbledon - Analiza si pronostic


Simona Halep vs Belinda Bencic – Wimbledon – Analiza si pronostic
 

simona-halep-belinda-bencic
 

Astazi, cu începere cam de la ora 16:00, Simona Halep (3 WTA) o va infrunta pe elvetianca Belinda Bencic (71 WTA), intr-o partida din cadrul rundei cu numarul al treilea de la Wimbledon (iarba). Trebuie sa mentionam ca nu au mai avut ocazia sa se infrunte pana acum si ca adversara romancei participa pentru prima data la acest turneu din postura de jucatoare profesionista.

Simona Halep – a avut parte de un meci mai greu decat ne-am fi asteptat in runda precedenta cu ucraineanca Lesya Tsurenko, dar asta in special si pentru ca si l-a facut greu singura, deoarece la un moment dat tabela de scorul arata 6-3 3-0 pentru romanca, ca in final scorul sa arate 6-3 4-6 6-4. În fine, totul e bine cand se termina cu bine si speram ca astazi sa o vedem pe Simona mult mai concentrata, pentru ca si ea a declarat si este constienta de faptul ca n-a reusit sa practice poate cel mai bun joc al ei in meciul de ieri. Serviciul a fost din nou destul de bun, reusind sa expedieze cinci asi plus doua duble greseli si avand un procentaj de 64% puncte castigate cu primul serviciu, plus 58% cu al doilea serviciu. Din preajma fileului a demonstrat ca este iscusita – 11/14 puncte castigate de acolo (79% procentaj), iar la retur a triumfat in 42% din cazuri – fata de doar 38% ale oponentei. Si la capitolul lovituri direct castigatoare a fost superioara (27 – 19), facand si mai putine greseli nefortate decat adversara (22 – 31). Asadar, in ciuda faptului ca partida a parut a fi una destul de echilibrata, observam ca romanca a fost superioara la cam toate capitolele importante. Reverul in lung de linie continua sa fie lovitura ei forte.

Belinda Bencic – este o tenismena in varsta de doar 17 ani, care masoara 1.73m si care la nivel de junioare, anul trecut pe vremea asta ocupa pozitia de lider mondial. Trebuie sa mentionam si faptul ca a reusit sa castige turneul de la Wimbledon la nivel de junioare, tot anul trecut, intr-o finala cu americanca Taylor Townsend (4-6 6-1 6-4). Asadar, o jucatoare destul de periculoasa care anul acesta a reusit sa patrunda in prima suta mondiala si la nivel de profesioniste si care are premise de a urca pe viitor chiar printre primele zece tenismene ale lumii. In precedentele doua runde le-a invins pe Magdalena Rybarikova (2-6 6-3 6-3) si pe americanca Victoria Duval (6-4 7-5), practicand un joc solid pe primul serviciu si gestionand mai bine momentele cheie ale partidelor (cand si-a procurat mingi de break si a trebuit sa le fructifice sau cand a oferit astfel de oportunitati si a trebuit sa le anuleze). Destul de agresiva cand se afla pe parte de retur, a aratat vulnerabilitati pe al doilea serviciu si a pastrat un oarecare echilibru intre loviturile direct castigatoare si greselile nefortate (16 – 12 raportul dintre ele). La fel ca si in cazul Simonei Halep, reverul executat cu doua maini este principala lovitura a elvetiencei.

IMPORTANT – consideram ca in primul rand experienta va face diferenta in aceasta partida, deoarece elvetianca n-a prea facut fata in acest sezon meciurilor impotriva jucatoarelor experimentate din circuit. De asemenea, romanca probabil cunoaste un detaliu important si anume, daca o va ataca in permanenta pe forehand pe adversara, aceasta in cele din urma ori va gresi nefortat, ori ii va permite conationalei noastre sa urce la fileu si sa inchida decisiv punctul cu voleul, asa cum a mai facut-o. Ca si stiluri de joc, am putea spune ca cele doua se aseamana, mare plus al Simonei Halep fiind (culmea) chiar serviciul.

PRONOSTIC: 2 – 0 la seturi pentru Simona Halep @1.65 la Unibet.com

STATISTICÃ PONTURI oferite de Man ↔ 46 câştigate 27 pierdute! 🙂