Simona Halep: devotament, staruinta, antrenament, vointa!


halep2În privinţa unei sportive ilustre a momentului actual cum este Simona Halep, ar fi atât de multe, dar totuşi atât de puţine de spus, prin prisma faptului că pur şi simplu performanţele reuşite de aceasta te lasă fără cuvinte şi sunt demne de apreciat într-o ţară în care sportul pare că se duce la vale, iar unii dintre noi vedem lucrurile mult mai roz decât sunt de fapt.

O rază de speranţă pe cerul cuprins de nori a apărut însă în ultimele luni. O jucătoare care părea să fie umbrită de Sorana Cîrstea ne-a dovedit că se poate întoarce roata într-un timp relativ scurt. Antrenamentele intense, meciurile cu jucătoare consacrate au adus-o pe Simona Halep acolo unde îşi dorea şi ne doream noi, în topul celor mai bune 20 de jucătoare ale lumii. Desigur, de acum încolo ne dorim ca aceste performanţe să continue, iar cu puţin noroc Simona Halep să ajungă în primele 10 jucătoare ale lumii. Este greu, asta este cert, însă Simona Halep ne-a dovedit că încă există români dornici de performanţă, dornici de a se lupta de la egal la egal cu oricine.

Ascensiunea acestei jucătoare este cu atât mai surprinzătoare cu cât tocmai în luna aprilie a acestui an, Simona Halep nu dădea nimănui de gândit ce are să urmeze, fiind învinsă în optimile turneului de la Marrakech de Francesca Schiavone fără drept de apel, 6-3 6-2. Nici începutul lunii mai nu părea a fi de bun augur pentru Simona, fiind învinsă încă din primul tur în turneul de la Madrid, 2-6 6-4 4-6 de jucătoarea spaniolă Lourdes Dominguez Lino.

Simona Halep ne-a dovedit însă că poate ridica ştacheta şi mai sus, iar în turneul de la Roma a reuşit să ajungă în semifinale, obţinând victorii de prestigiu împotriva unor jucătoare cunoscute de către toţi urmăritorii turneelor WTA: Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci sau Jelena Jankovic. În semifinale drumul Simonei s-a încheiat, însă nu împotriva oricui, ci chiar împotriva liderei clasamentului, Serena Williams. Au mai urmat alte 3 turnee adjudecate, la S-Hertogenbosch împotriva semifinalistei de la Wimbledon, Kirsten Flipkens (6-4, 6-2), la Budapesta împotriva austriecei Yvonne Meusburger (6-3, 6-7, 6-1), precum si la New Haven, împotriva Petrei Kvitova (6-2, 6-2).

Pretenţiile au crescut treptat, atât pentru spectatorii si fanii Simonei Halep, cât şi pentru ea însăşi. Un turneu major precum US Open era cel mai bun mod prin care Simona îşi putea confirma forma extraordinară în care se află.. Iar aceasta nu ne-a dezamăgit! Debutul a fost mai greu, împotriva englezoaicei Heather Watson. Toată lumea se aştepta la un meci facil împotriva acesteia, însă meciul avea să fie dificil, numai experienţa Simonei făcând ca, deşi meciul a fost unul mai puţin reuşit, aceasta a izbutit să se califice în turul următor, scor 4-6 6-4 6-2. Următoarele 2 meciuri aveau să fie însă simple formalităţi, pentru Halep fiind aproape simple antrenamente cu public, impunându-se cu 6-2, 6-1 împotriva Donnei Vekic, respectiv 6-1 6-0 împotriva Mariei Kirilenko. Din păcate, însă, avea să vină şi momentul nefast al acesteia la acest turneu, fiind învinsă de italianca Flavia Pennetta în 2 seturi, 2-6 6-7. Un moment cheie în această partidă a fost amânarea partidei din cauza ploii. La scorul de 5-4 pentru Simona Halep în cel de-al doilea set, jocul părea să curgă în favoarea Simonei Halep, Pennetta nereuşind să se regăsească, fiind doar o umbră a jucătoarei din primul set. Planurile Simonei nu au decurs însă cum ne-am fi dorit cu toţii, iar ploaia nu a ezitat să apară, oferindu-i Pennettei oportunitatea de a se regăsi. După aceea, situaţia Simonei s-a agravat, aceasta pierzând în tie-break cu scorul de 7-3.

Aceasta are tot viitorul în faţă, având doar 21 de ani, şi sperăm că va continua pe aceeaşi pantă ascendentă chiar dacă a fost învinsă de Flavia Pennetta, pentru că de foarte multe ori orice sfârşit constituie un nou inceput. Acestea fiind spuse, nu ne ramâne altceva de spus decât: HAIDE SIMONA, FĂ-NE MÂNDRI ÎN CONTINUARE!

scris de Emil Ardelean