Simon - Querrey. Isi va bucura Gilles compatriotii?

Miercuri, de la ora 15:00, avem partida Simon - Querrey, din turul doi de la Roland Garros. In turul anterior, americanul a parut sa fie la un nivel inalt. Insa poate doar pentru ca adversarul sa a evoluat foarte slab?
Querrey

Simon se afla pe locul 75 in clasamentul ATP, dar francezul ocupa pozitia a 7-a in clasamentul baietilor in 2008. Insa sa nu uitam ca Gilles a ajuns la 33 de ani. Cu toate astea, Simon a cucerit la inceputul anului cel de-al 13-lea titlu al carierei, la Pune (IND).

Celelalte rezultate din 2018 n-au fost extraordinare, de aceea si caderea din clasament pentru francez. Dupa titlul din India, urmatorul rezultat cat de cat decent a fost sfertul de finala de la Marrakech (MAR). In primul tur, l-a batut pe Basilashvili (GEO), scor 6-4, 6-0, 6-7, 6-4.

Querrey se afla in prezent pe locul 13 mondial. In 2017, a cucerit doua titluri, ambele in Mexic, la Los Cabos si Acapulco. Dar pe cat de bun a fost in sezonul trecut, pe atat de „trecator” prin turnee este Sam in 2018.

Practic, singurul rezultat pozitiv a fost la New York, unde a bifat ultimul act. La cele trei turnee pe zgura de pana acum, a iesit de fiecare data in primul tur. La Geneva (SUI), Pella (ARG) a fost cel care l-a trimis acasa, scor 5-7, 7-6, 6-7. A trecut de conationalul Tiafoe in primul tur, scor 6-1, 6-2, 7-6.

Sam a profitat de un Tiafoe foarte anemic, care a parut incapabil sa loveasca lung astfel incat sa-l incomodeze pe compatriotul sau. Astfel, Querrey a putut mai mereu sa loveasca decisiv in lung de linie. Simon este un altfel de jucator, unul care te provoaca la erori nefortate. Iar Gilles stie mereu cum sa-si apropie publicul, asa ca si acest aspect va conta aici. H2H este 4-3 pentru francez. Cei doi s-au mai intalnit in 2013 la French Open, iar Simon castiga in set decisiv la capatul unei intalniri fenomenale. Nu stiu daca vom avea un duel la fel de spectaculos si echilibrat, dar voi miza pe Gilles.

Pronostic Sevilla - Standard