Sharapova - Schnyder. Elvetianca a fost candva numarul 7 WTA

Miercuri dimineata, nu inainte de ora 04:00, avem partida Sharapova - Schnyder, din runda inaugurala de la US Open. Elvetianca a devenit cea mai in varsta participanta pe tabloul principal din istoria turneului american.

Sharapova se afla in prezent pe locul 22 WTA. Sportiva de 31 de ani a jucat semifinala la Shenzhen (CHI), insa apoi au urmat niste rezultate mai putin fericite.

S-a regasit pe zgura, ajungand in sferturi de finala la Madrid si-n semifinale la Roma, dar si intr-un alt sfert de finala, la Roland Garros. Putin, mult? Depinde la ce ne raportam, deoarece nu avem cum sa mai vorbim de aceeasi Sharapova din trecut. MaSha de acum cativa ani n-ar fi fost scoasa de Diatchenko (RUS) in runda inaugurala de la Wimbledon. La Rogers Cup, a pierdut in fata lui Garcia, scor 3-6, 2-6, in „optimi”.

Schnyder a luat ultimul titlu WTA in 2008, insa veterana de 39 de ani nu renunta la tenis, Inca mai joaca in turneele ITF, chiar daca nici acolo n-au mai venit rezultate in ultima vreme.

Patty a ajuns pe tabloul principal dupa ce-a trecut de Znevska (BEL), scor 5-7, 6-2, 6-4, de Kudermetova (RUS), scor 6-7, 6-1, 6-4, si de Pegula (SUA), scor 6-3, 6-2. Anul trecut, elvetianca nu trecea de calificari, iar ultima oara cand a fost prezenta pe tabloul principal se intampla in 2010.

Cel mai bun rezultat inregistrat de Schnyder la US Open a fost sferturi de finala, la doua editii, in 1998 si 2008. Sa repete performanta dupa alti 10 ani? Glumesc putin, pentru ca desi Patty a reusit o performanta incredibila, trecand de calificari la varsta asta, n-o vad capabila sa dispuna de Sharapova, sau mai sa-i puna probleme. Resita din punct de vedere fizic, dar nivelul Mariei la turneele importante (cu exceptia Wimbledonului) a fost destul de ridicat. H2H este 7-1 pentru MaSha, dar cum ultima intalnire a avut loc in 2008, rezultatele directe n-au o prea mare importanta.

Pronosticuri Leicester - Huddersfield