Sharapova - Ostapenko. Ambele vor avea probleme la serviciu

Sambata noaptea, de la ora 02:00, avem partida Sharapova - Ostapenko, din turul III de la US Open. Inca un duel de gala pe tabloul feminin.
Ostapenko

Sharapova se afla in prezent pe locul 22 WTA. Sportiva de 31 de ani a jucat semifinala la Shenzhen (CHI), insa apoi au urmat niste rezultate mai putin fericite.

S-a regasit pe zgura, ajungand in sferturi de finala la Madrid si-n semifinale la Roma, dar si intr-un alt sfert de finala, la Roland Garros. In runda inaugurala, a depasit-o pe veterana Schnyder (SUI), scor 6-2, 7-6, pentru ca-n turul urmator sa treaca de Cirstea, scor 6-2, 7-5. Au fost 19 duble greseli facute in total de MaSha, care a avut ceva probleme la serviciu.

Ostapenko este o letona in varsta de 21 de ani, clasata pe locul 10 WTA, cu un titlu de Grand Slam in palmares, la Roland Garros 2017. Anul trecut si-a acontat si cel de-al doilea trofeu important al carierei, la Seul (KOR).

In 2018, a pierdut in primul tur la Shenzhen si Sydney, iar la Australian Open a fost scoasa in turul III. Singurul rezultat demn de o campioana a fost finala de la Miami (SUA). Asta pana la Wimbledon, unde Ostapenko a ajuns in penultimul act, eliminata de Kerber. A jucat cate trei seturi in primele doua runde, 6-4, 4-6, 7-5 cu Petkovic (GER) si 4-6, 6-3, 6-4 cu Townsend (SUA). Si ea a avut mari probleme la serviciu, facand in total 26 de duble greseli.

Anul acesta, cele doua s-au intalnit la Roma, iar Maria s-a impus in set decisiv, scor 6-7, 6-4, 7-5. Un duel foarte strans, in care s-au inregistrat 21 de duble greseli. Nu cred ca este nevoie sa insist foarte mult de ce cele doua fac foarte multe astfel de greseli. La MaSha e vorba ca forteaza cel de-al doilea serviciu, in timp ce Ostapenko are o ridicare precara a mingii. In plus, uneori mai intervine si oboseala sau presiunea. Linia este destul de mare, cum e si logic, insa la Roma am vazut 13 „duble” in primul set. Totul este posibil cand sunt implicate cele doua.

Pronosticuri Sharapova - Ostapenko