Shapovalov - Marterer. Inca un test pentru tanarul canadian

Joi, de la ora 12:00, avem duelul Shapovalov - Marterer, in runda a doua de la Roland Garros. Numele lui Denis este pe buzele tutror iubitorilor de tenis, dar tocmai acest aspect l-ar putea determina sa greseasca.

Shapovalov se afla la doar 19 ani deja la un nivel foarte ridicat, fiind pe pozitia a 29-a in clasamentul ATP. In sezonul trecut, si-a trecut 2 challengeruri in palmares, ambele in tara natala, la Drummondville si Gatineau.

Eliminat in primul tur la Brisbane si-n runda secunda la Auckland, Denis si-a revenit cu o semifinala la Delray Beach sau „optime” la Miami. Inceputul pe zgura n-a fost reusit, cu eliminari in runda inaugurala atat la Budapesta, cat si la Monte Carlo, dar a aratat de ce este in stare la Madrid, unde a facut semifinale. In primul tur, l-a invins pe Millman (AUS), scor 7-5, 6-4, 6-2.

Marterer este un neamt in varsta de 22 de ani, situat pe locul 70. Are in cariera cucerite cinci turnee ITF si sase Challenger, ultimul venind chiar in 2018, la Cherbourg (FRA).

Dupa un tur III la Australian Open, a urmat un sfert de finala la Sofia pentru Maximilian. Dupa castigarea challengerului din Franta, Marterer a ramas in Hexagon sa joace la Marseille, dar a cedat in runda inaugurala. Pe zgura, a facut semifinala la Munich. In primul tur, a trecut de Harrison (SUA), scor 6-1, 6-3, 7-5.

Placut ochiului, Denis pare sa fie pe placul tuturor. Toata lumea e de parere ca tanarul canadian va ajunge un jucator de top 5, iar tenisul pe care-l practica in acest moment ii da motive sa spere. A avut ceva sincope in duelul cu Millman, dar, per total, a fost destul de solid. E adevarat, australianul nu l-a putut intinde la maximum, deoarece ramane un jucator limitat pe aceasta suprafata. Marterer, in schimb, continua sa impresioneze, desi nimeni nu se astepta la asta. Duelul cu Harrison a fost castigat cu destula lejeritate, iar neamtul joaca asa cum ar trebui – constient ca nu are ce sa piarda. Presiunea mediatica ce se asterne pe Shapovalov l-ar putea insa impiedica pe Denis sa evolueze fara sa se gandeasca la consecinte. Nu vad un meci usor pentru el.

Pronosticuri De Minaur - Sugita