Shapovalov - Edmund. Duelul acesta nu este de under

Marti noaptea, nu inainte de ora 03:30, avem partida Shapovalov - Edmund, din turul secund de la Cincinnati. Ar trebui sa ne astepte un duel extrem de spectaculos.
Shapovalov Edmund

Shapovalov se afla la doar 19 ani deja la un nivel foarte ridicat, fiind pe pozitia a 32-a in clasamentul ATP. In sezonul trecut, si-a trecut 2 challengeruri in palmares, ambele in tara natala, la Drummondville si Gatineau.

Eliminat in primul tur la Brisbane si-n runda secunda la Auckland, Denis si-a revenit cu o semifinala la Delray Beach sau „optime” la Miami. Pe zgura, a reusit o semifinala la Madrid. Dupa doua meciuri foarte spectaculoase reusite la Toronto, Denis a pierdut in faza optimilor de finala in fata lui Haase (NED), scor 5-7, 2-6. In primul tur la Cincy, a trecut de Tiafoe (SUA), scor 7-6, 3-6, 7-5.

Edmund este un britanic in varsta de 23 de ani, ce se afla pe locul 16 in clasamentul ATP. In 2017, a avut trei semifinale, doua la Atlanta si Winston-Salem, pe taram american, iar la revenirea in Europa, pe final de sezon, Kyle a mai bifat un penultim act, de data asta la Viena (AUT).

A facut „sferturi” la Brisbane, iar apoi a ajuns in semifinale la Australian Open, clar cel mai bun rezultat al sau din cariera. Pe zgura, a facut finala la Marrakech (MAR) si sfert de finala la Madrid, pentru ca la Wimbledon, pe iarba, sa fie scos in optimile de finala. Pierduse in primul tur la ultimele doua turnee, Washington si Rogers Cup, dar a avut noroc de un adversar mai lejer la Cincinnati, McDonald (SUA), de care a dispus in doua seturi, scor 6-3, 6-2.

In decurs de 18 luni, cei doi tenismeni s-au intalnit de 5 ori, canadianul fiind la conducere, 3-2. Interesant insa mi se pare un alt aspect. Faptul ca de 4 ori s-au duelat in circuit ATP, iar de fiecare data am asistat la set decisiv. Sunt doi sportivi foarte buni si este cam greu sa faci diferenta intre ei. Ambii mi-au placut in prima runda, insa pot sa faca si game-uri dezastruoase daca nu intra primul serviciu. Cu toate astea, niciunul nu depinde exclusiv de acest aspect. Ce rost are sa improvizam cand avem statistica de partea noastra? Vom merge iar pe un over.

Pronosticuri Kerber - Keys