Sevastova - Mladenovic. O alta infrangere pentru jucatoarea din Hexagon?

Marti, de la ora 15:00, avem partida Sevastova - Mladenovic, din runda inaugurala de la Roma. Nu ar surprinde pe nimeni ca frantuzoaica sa inregistreze o noua infrangere.

Sevastova este o jucatoare din Letonia, clasata pe locul 20 WTA. La 28 de ani, are doua titluri in palmares, la Estoril (POR), in 2010, si la Mallorca, in 2017. Pe langa trofeul de la Mallorca, Sevastova a mai ajuns in doua semifinale, Dubai si Madrid, plus un sfert de finala la US Open.

A inceput sezonul cu o semifinala la Brisbane, pentru ca mai apoi sa piarda inca din primul tur la Sydney. Din pacate pentru ea, a continuat pe acest sir al dezamagirilor, scotandu-se doar la Charleston, unde a facut semifinale. La Madrid, a parasit competitia in turul doi, eliminata de Bertens (NED), in doua seturi.

Mladenovic este o frantuzoaica in varsta de 25 de ani. Ocupa locul 30 si se bazeaza mult pe serviciu si pe o dreapta superba. Anul trecut, a cucerit un titlu, la St Petersburg (RUS), plus 3 finale – Acapulco (MEX), Stuttgart (GER) si Madrid (SPA).

Dupa ce a incheiat stagiunea precedenta cu 12 infrangeri la rand, Mladenovic a inceput si 2018 cu trei meciuri pierdute consecutiv – la Brisbane, Sydney si Australian Open. De altfel, singura performanta din acest an o reprezinta finala de la St Petersburg (RUS). De aici si caderea dramatica din clasament. La Madrid, primul turneu pe zgura din 2018 la care a castigat macar un meci, a fost scoasa in „optimi” de Sharapova.

Cu o indemanare excelenta, Sevastova poate sa fie o adversara periculoasa pentru oricine. Iar contra lui Mladenovic, in forma in care se afla frantuzoaica in 2018, ar trebui sa fim convinsi ca letona va controla partida din punct de vedere tactic. Sa vedem o rasarire de orgoliu din partea Kristinei? Pe aceasta suprafata de la Roma, foarte putin probabil. Sevastova a castigat singura disputa directa, tot pe zgura, insa se intampla in 2010, la Strasbourg (FRA).

Pronosticuri Burnley - Bournemouth