Sevastova - Bara Irina. Victorie in minimum de seturi pentru castigatoarea de la Bucuresti?

Joi, de la ora 12:30, in optimile de finala de la Moscova, avem partida Sevastova - Bara Irina. Sa nu ne asteptam la prea multe de la romanca noastra.
Sevastova

Sevastova este o jucatoare din Letonia, ce a urcat pe locul 20 WTA dupa victoria de la Bucuresti. Acum, are trei titluri majore cucerite in cariera.

A inceput sezonul cu o semifinala la Brisbane, pentru ca mai apoi sa piarda inca din primul tur la Sydney. Din pacate pentru ea, a continuat pe acest sir al dezamagirilor, scotandu-se doar la Charleston, unde a facut semifinale. Pe iarba, a debutat cu finala la Mallorca, dar la restul turneelor a fost modesta. A aratat un joc complex la Bucuresti, trecand de Martic (CRO) in finala, scor 7-6, 6-2. In runda inaugurala, a depasit-o pe Parmentier (FRA), scor 6-2, 3-6, 6-4.

Bara Irina a ajuns la 23 de ani si parca a mai crescut putin in joc. Se afla pe locul 140 WTA, iar anul acesta s-a mai afirmat si la alte turnee in afara de Bucuresti.

Sigur, doar la ITF-uri, insa conteaza si acestea destul de mult. Vorbim despre doua finale, la Indian Harbour Beach (SUA) si Hodmezovasarhely (UNG). La turneul bucurestean, a trecut de calificari si chiar a ajuns in optimile de finala. In calificari a jucat si la Moscova, dar a cedat in fata lui Flink (RUS), scor 2-6, 6-2, 3-6. Din pozitia de lucky-loser a ajuns pe tabloul principal, unde a trecut neasteptat de usor de Alexandrova (RUS), scor 6-0, 6-3.

Faptul ca Irina a pus des primul serviciu in teren (71%) a contat enorm. Sigur, au ajutat-o si cele sapte duble greseli facute de rusoaica, mai ales ca Alexandrova n-a avut multe de castigat de pe urma a cea ce ar fi trebuit sa fie o arma – serviciul. Ma asteptam ca Sevastova sa inceapa ceva mai greu turneul, mai ales dupa un titlu. Si nici n-a avut o adversara lejera. Parmentier ar fi putut sa faca mai multe la Bucuresti daca nu se accidenta in disputa cu Wang (CHI). Sunt sigur ca letona o va pune pe Bara la incercare atunci cand romanca va fi la serviciu, iar Irina nu va mai avea acelasi oportunitati la retur ca-n prima partida. Ar trebui sa vedem un 2-0.

Pronosticuri Celtic - Rosenborg