Seppi vs Murray - Cupa Davis - Analiza si pronostic


Seppi vs Murray – Cupa Davis – Analiza si pronostic

Seppi vs Murray

Continua fobia lui Seppi in fata jucatorilor de top 10?

Partida dintre italianul Andreas Seppi si britanicul Andy Murray este programata a incepe vineri, la ora 14:30.

Seppi va juca al doilea meci, dupa ce in primul Fognini il va intalni pe Ward. Va fi, probabil, o victorie lejera pentru Fabio, mai ales ca partida se va disputa pe zgura. Asadar, la adapostul avantajului de 1-0, Seppi va juca mai relaxat, putandu-i crea astfel probleme lui Murray. Italianul a disputat pana acum, in 10 ani, 26 partide la simplu in Cupa Davis, avand 13 victorii si 13 infrangeri. Balanta este echilibrata si la partidele de pe zgura, castigand 8 din 16. In optimile Cupei Davis, Seppi a disputat un singur meci, cu argentinianul Carlos Berlocq, italianul pierzand in 4 seturi, dupa ce il castigase pe primul. Trebuie spus ca zgura nu e chiar suprafata favorita a lui Seppi, acesta pierzand 10 din cele 17 partide de anul trecut, in doua dintre cele castigatoare beneficiind de abandonul adversarului. Italianul nu se simte in apele sale contra jucatorilor din top 10, castigand doar una din ultimele 48 astfel de partide. Mai mult, acesta a luat un singur set in precedentele 16 infruntari cu jucatori de top 10.

Murray, coborat pana pe locul 8 mondial, are o experienta de 9 ani in Cupa Davis, timp in care a obtinut 18 victorii din 19 posibile la simplu. Singura partida pierduta a avut loc pe zgura, in 2005, in fata elvetianului Wawrinka. In ultimele doua intalniri de pe aceasta suprafata, Murray s-a impus in fata americanilor Querrey si Young. Impotriva lui Querrey a avut ceva emotii, mai ales in primele doua seturi, incheiate la tie-break, apoi castigandu-le lejer pe urmatoarele doua. Putem spune ca zgura nu este chiar cea mai apreciata suprafata nici pentru Murray, britanicul pierzand 3 din 8 partide anul trecut. Numarul 8 mondial a declarat ca va fi o provocare foarte mare sa joace pe zgura, in fata unor jucatori care au rezultate pe aceasta suprafata, dar si in fata unui public galagios.
Seppi si Murray s-au intalnit de 6 ori pana acum, italianul castigand o singura data, in chiar prima intalnire directa, disputata in 2006, pe iarba. Au fost singurele seturi obtinute de Seppi in fata britanicului. Singura confruntare de pe zgura s-a petrecut in 2010, la Roma. Atunci, britanicul a invins cu 6-4; 6-2, procentajul sau de reusita la primul serviciu fiind fabulos, de 90%.

E adevarat ca Murray nu se simte prea confortabil pe zgura, insa prestatia sub orice critica a lui Seppi in fata jucatorilor de top 10 ne face sa credem ca italianul nu va castiga nici astazi vreun set. Nici in precedentele 5 intalniri directe Seppi nu a miscat, nereusind sa castige vreun set. In plus, Murray il domina pe Seppi atat la serviciu, cat si la retur pe aceasta suprafata.

Pronostic Seppi vs Murray: Murray (-6.5), la o cota de 1.8 la Unibet
Pont secundar Seppi vs Murray: 3-0 Murray, la o cota de 2.00 la Bet365

scris de Radu