Seppi - Istomin. Un duel ce se anunta de mare angajament

Luni, de la ora 13:00, in primul tur de la Eastbourne (GBR), avem partida Seppi - Istomin. Pare un joc echilibrat, iar over-ul este varianta optima.

Seppi se afla pe locul 50 in clasamentul ATP, pozitie deloc rea pentru italianul de 34 de ani. Are trei turnee ATP cucerite in cariera, plus cateva challengeruri.

A inceput sezonul cu titlul de la Canberra (AUS), un challenger, iar apoi a avut un traseu destul de lung la Melbourne, pana in „optimi”. A mai facut semifinale la Rotterdam si Budapesta. La Geneva, a cedat in „sferturi”. Daca la S-Hertogenbosch (NED) n-a castigat niciun meci, la Halle (GER) a reusit sa ajunga in sferturile de finala.

Istomin se afla pe locul 95 in clasamentul baietilor. Uzbecul de 31 de ani are doua titluri ATP in cariera, la Nottingham in 2015 si in 2017, la Chengdu (CHI).

Actualul sezon Denis l-a inceput cu sferturi de finala la Brisbane, iar apoi a jucat tur II la Melbourne. Dupa turneul de la Sofia, de la inceputul lunii februarie, a mai inregistrat o singura victorie in circuit pana la meciurile pe iarba. La Stuttgart a facut sferturi de finala, iar la Halle a pierdut in calificari.

Pe final de cariera, Andreas seamana din ce in ce mai putin cu jucatorul ce era un calvar pentru Federer. Seppi nu mai returneaza la fel de multe mingi, iar schimburile lungi nu mai sunt de mult timp in avantajul sau. Istomin are un joc asemanator, ca stil, iar pe iarba uzbecul se descurca bine. M-a surprins putin infrangerea din calificari de la Halle, dar constanta n-a fost niciodata atuul sau. Pare un pariu putin riscant, insa situatia curenta e de asa masura incat niciunul n-are jocul necesar sa se impuna prea lejer. H2H este 7-3 pentru Seppi.

Pronosticuri Halep - Cibulkova