Sakkari - Buzarnescu. Este cifra 3 cu noroc?

Duminica noaptea, de la ora 00:00, avem finala de la San Jose, Sakkari - Buzarnescu. Reuseste romanca sa puna mana pe primul ei titlu WTA din a treia incercare?

Sakkari este din Grecia si are 23 de ani. A avut trei sezoane bune, in care a terminat de fiecare data in prima suta mondiala. Acum, are parte de cea mai buna stagiune si a ajuns pana pe locul 49 WTA. Inca ii lipseste un titlu la acest nivel.

A inceput dezastruos 2018, cu cinci infrangeri la rand, dar apoi a legat ceva victorii si a ajuns in „optimi” la Indian Wells si-n semifinale la Istanbul (TUR). Evident, cel mai bun rezultat din intreaga cariera este chiar aceasta finala, in care a ajuns dupa ce le-a invins pe McHale (SUA), scor 6-2, 6-2, pe Babos (UNG), scor 6-0, 6-1, pe V Williams (SUA), scor 6-4, 7-6, si pe Collins (SUA), scor 3-6, 7-5, 6-2.

Buzarnescu isi continua visul de-a ajunge in top 20 mondial. Momentan, se afla pe pozitia a 24-a si tocmai ce-a bifat a treia ei finala de turneu WTA.

Dupa ultimul act de la Hobart (AUS), a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA), dar si finala la Praga sau semifinala la Strasbourg (FRA). A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR) si Eastbourne (GBR) sau semifinala la Birmingham (GBR). Acasa, la Bucuresti, a reusit „doar” o semifinala, dar s-a vazut dorinta Mihaelei de-a demonstra multe fanilor romani. Le-a batut pe Vickery (SUA), scor 6-3, 4-6, 6-3, pe Anisimova (SUA), scor 7-5, 2-6, 6-1, pe Tomljanovic (AUS), 6-1, 7-5, si pe Mertens (BEL), scor 4-6, 6-3, 6-1.

Ambele jucatoare se afla in fata primului titlu WTA din cariera. Asa ca sa nu ne miram daca vedem multe greseli. Deja in cazul Mihaelei, acest lucru a devenit o constanta, ea alternand loviturile castigatoare cu cele mai putin reusite. Chiar si cu Tomljanovic era sa joace trei seturi, inca o dovada ca rar poate sa mentina acelasi ritm. Si este si greu, deoarece loveste la limita. Nu are cum sa-ti iasa mereu. Insa ne intrebam, cat de mari vor fi emotiile? Miki a facut cel putin 4 duble greseli in fiecare meci de pe traseul ei de la San Jose. Si Sakkari a „punctat” la acest capitol, la macar aceasta limita (4), in 3 dintre cele 4 dispute. Singura exceptie, meciul castigat cu 6-0, 6-1 cu Babos (2 duble greseli). Cum tind sa cred ca nu vom vedea un meci atat de scurt, limita impusa de Betano mi se pare „aur” curat. Amandoua ar trebui sa se teama de ce poate cealalta la retur si nu ma indoiesc ca vom vedea de multe ori „2”-ul fortat.

Pont Pandurii Konta - Barty