Sabalenka - Buzarnescu. Cat de emotiva va fi Buzarnescu?

Luni, in jur de ora 19:00, avem disputa Sabalenka - Buzarnescu, din runda inaugurala de la Wimbledon. Jucatoarea din Belarus vine dupa poate cea mai buna saptamana din cariera sa. Cum va reactiona Mihaela?

Sabalenka este o sportiva de 20 ani, nascuta la Minsk, Belarus, ce se regaseste pe pozitia a 45-a WTA. Destul de inalta, Aryna profita de acest aspect pentru a-si crea avantaj. Are un titlu challenger castigat in cariera, la sfarsitul anului trecut, la Mumbai (IND).

A inceput sezonul in aceeasi nota pozitiva, cu sferturi de finala la Shenzhen si Hobart. Pe zgura, a bifat si prima finala de turneu WTA, la Lugano (SUI), cedata cu Mertens (BEL). A doua finala a venit pe iarba, la Eastbourne (GBR), unde i-a facut meciul extrem de greu lui Wozniacki, 7-5, 7-6 pentru daneza.

Buzarnescu a bifat, la inceputul anului, prima ei finala de turneu WTA, la Hobart (AUS). Asta dupa ce, in stagiunea precedenta, a castigat 6 titluri ITF si a ajuns in primul sfert de finala WTA. Acum, se afla pe locul 28 WTA,

Dupa ultimul act din Australia, a mai facut o semifinala la ITF-ul de la Midland (SUA). Mai aproape de Roland Garros, a ajuns in finala la Praga (CZE) si-n semifinala la Strasbourg (FRA). La Paris, a „spart” un nou record personal, cea mai buna prestatie la un turneu de Mare Slem – optimi de finala. A fost impresionanta si pe iarba, cu sferturi de finala la Nottingham (GBR), semifinala la Birmingham (GBR) si alt sfert de finala, de data asta la Eastbourne (GBR).

Cum se va descurca Mihaela in fata unei adversare ce-a demonstrat chiar in saptamana precedenta cat de periculoasa poate sa fie pe iarba? Mai ales acum, cand Buzarnescu a fost in mijlocul unor discutii legate de comportamentul sau de pe teren, considerat „inadecvat”? Nici raportul intalnirilor directe nu este favorabil romancei, Sabalenka avand castig de cauza in ambele dispute. Poate doar oboseala s-o impiedice pe jucatoarea din Belarus sa evolueze la nivel ridicat, insa nu cred ca va fi cazul. Sabalenka este favorita si pentru mine.

Pronosticuri Iran - Bolivia