S Williams - V Williams. Cele doua au impreuna 74 de ani

Vineri noaptea, nu mai devreme de ora 02:00, avem disputa S Williams - V Williams, duelul surorilor care au facut istorie in circuitul WTA, in turul III de la US Open.
V Williams

S Williams este pe locul 26 WTA, ca urmare a finalei de la Wimbledon. La 36 de ani, Serena a reusit o revenire la care nu se asteptau prea multi.

Dar prestatia lamentabila de la San Jose si mai apoi eliminarea din turul doi la Cincy au aratat o Serena care avea multe de reglat inainte de US Open. Si partial, americanca a reusit. Sigur, adversarele au fost unele care i-au purtat un prea mare respect – Linette (POL), invinsa cu 6-4, 6-0, si Witthoeft (GER), scoasa cu 6-2, 6-2.

V Williams se mentine la 38 de ani pe locul 16 in clasamentul WTA. A fost si mai sus in ultimele 6 luni, insa trebuie sa tinem cont ca ultimul titlu pentru americanca a venit in tocmai in 2016, la Kaohsiung (Taiwan).

Rezultatele ei bune din 2018 au venit in seria nord-americana, cu semifinala la Indian Wells si sfert de finala la Miami. Pe zgura si pe iarba n-au fost victorii impresionante, iar la San Jose si Montreal a combinat trei victorii. In primul tur, a invins-o pe Kuznetsova (RUS), scor 6-3, 5-7, 7-3, iar in runda a doua a dispus de Giorgi (ITA), scor 6-4, 7-5.

H2H este 17-12 pentru sora mai mica, Venus castigand si ultima disputa directa, anul acesta, la Indian Wells. Vorbim insa de primul turneu de la revenire al Serenei, iar rezultatul final, 6-3, 6-4 pentru Venus, a aratat un raport de forte destul de echilibrat. Serena a avut doua adversare destul de lejere pe traseul ei, in timp ce sora mai mare a invins doua tenismene foarte periculoase. Cu toate acestea, nu o vad pe Venus capabila sa o invinga pe Serena in acest moment. Nu este varful revenirii pentru Serena, care a fost la Wimbledon, insa actualul nr 26 WTA este bine din punct de vedere fizic. Iar la o capacitate fizica rezonabila, Serena este de evitat pentru oricine. Se va juca si-n sesiunea de seara, asa ca, chiar daca va fi tot cald, nu vom avea temperaturile de pe zi. Ma astept ca sora mai mica sa izbuteasca victoria.

Pronosticuri Al Wasl - Emirates Club