S Williams - Sevastova. US Open este un turneu cu multe reusite pentru Sevastova

Joi noaptea, de la ora 02:00, avem prima semifinala de pe tabloul feminin, S Williams - Sevastova. Personal, o vad capabila pe letona sa puna probleme "tancului" american.
Sevastova

S Williams este pe locul 26 WTA, ca urmare a finalei de la Wimbledon. La 36 de ani, Serena a reusit o revenire la care nu se asteptau prea multi.

Dar prestatia lamentabila de la San Jose si mai apoi eliminarea din turul doi la Cincy au aratat o Serena care avea multe de reglat inainte de US Open. Iar primele trei victorii la Flushing Meadows au fost destul de clare – 6-4, 6-0 cu Linette (POL), 6-2, 6-2 cu Witthoeft (GER) si 6-2, 6-2 cu sora mai mare, Venus. In „optimi”, a muncit putin contra estoniencei Kapeni, scor 6-0, 4-6, 6-3, iar in sferturile de finala a dispus de Ka Pliskova, scor 6-4, 6-3. Dar nu fara emotii, deoarece jucatoarea din Cehia a avut 3-1 si trei mingi de 4-1 in prima mansa.

Sevastova este o jucatoare din Letonia, ce se afla pe locul 18 WTA si care are trei titluri majore cucerite in cariera.

A inceput sezonul cu o semifinala la Brisbane, pentru ca mai apoi sa piarda inca din primul tur la Sydney. Din pacate pentru ea, a continuat pe acest sir al dezamagirilor, scotandu-se doar la Charleston, unde a facut semifinale. Pe iarba, a debutat cu finala la Mallorca, dar la restul turneelor a fost modesta. A aratat un joc complex la Bucuresti, castigand finala,  iar in seria de turnee dinainte de US Open a ajuns in „sferturi” la Montreal. La Flushing Meadows, le-a depasit pe Vekic (CRO), scor 6-2, 2-6, 6-3, pe Liu (SUA), scor 6-3, 6-1, pe rusoaica Makarova, scor 4-6, 6-1, 6-2, pe Svitolina (UKR), scor 6-3, 1-6, 6-0, si pe Stephens (SUA), scor 6-2, 6-3.

Serena a castigat 13 puncte direct din serviciu, 9 asi aparand in setul 2, cand americanca a servit cu o viteza mult mai mare. De altfel, si procentul de eficacitate la primul serviciu a crescut, de la 62% la 84%. De cealalta parte, Sevastova este o jucatoare mai putin determinanta la acest aspect la jocului, insa daca letona va returna la fel cum a facut-o cu Stephens, atunci Williams are motive de ingrijorare. De obicei, Serena mai are probleme cu jucatoarele care lovesc puternic. Sevastova nu este asa, insa letona poate sa tina un duel pe backhand, poate sa rupa ritmul atunci cand trebuie si se apara extraordinar pe partea de forehand. Nu-i va fi usor Sereni sa faca punctele. Cum cele doua nu s-au intalnit pana acum, nu m-ar mira ca americanca sa aiba ceva dificultati in a se acomoda cu adversara.

Pronosticuri Cardiff - Manchester City